A San Diego Yacht Club által szervezett Dutch Shoe Marathon nevében minden benne van, amit erről a versenyről tudni kell: a fődíj egy holland fapapucs, a táv "hosszú". Ami a névben nincs benne, az a hajóosztály, a Sabot.

vitorlas-tudattagitas-verseny-fapapucs-dutch-shoe-marathon-00.jpg

A DSM különleges helyet foglal el a környék ifjú vitorlázóinak életében, afféle beavatási szertartás, hiszen sokan ekkor teljesítik életük addigi leghosszabb távját - ki egyedül, ki valamelyik családtagja társaságában. És bár a győzelemmel lehet dicsekedni, sokkal fontosabb, hogy a verseny gyakorlati tapasztalatokkal és önbizalommal vértezi fel a gyereket. Idén negyvenkilencedik alkalommal rendezték meg a regattát, amit a C-mezőny versenyzője, Ronan Servais nyert meg.

A körülmények tökéletesek voltak a La Playa Cove (San Diego Yacht Club) és a Glorietta Bay (Coronado Yacht Club) között, nyolc helyi klub junior vitorlázói átlagosan 8,5 csomós, délnyugati szélben teljesítették a 7 mérföldes távot.

vitorlas-tudattagitas-verseny-fapapucs-dutch-shoe-marathon-01.jpg

A C flottában a legfiatalabb és leginkább kezdő vitorlázók versenyeznek, ők indulnak először. Vezetik a mezőnyt az idő nagy részében, a B és A flották tagjai pedig megpróbálják utolérni őket. És bár a B és A flottában több a tapasztalt vitorlázó, a C flotta legjobbjait sem kell félteni. A B flotta első helyét az SDYC versenyzője, Kylie Peterson szerezte meg, az A flottában Julia Stewart (szintén SDYC) győzött. Ezúttal 52 szenior állt rajthoz, itt Chuck Sinks (SDYC) lett az első - ahogy tavaly is.

vitorlas-tudattagitas-verseny-fapapucs-dutch-shoe-marathon-02.jpg

A verseny után a résztvevőket a Coronado Yacht Clubban várják díjátadóra és fogadásra, ahol az ikonikus, piros fapapucsokon kívül olyan különdíjakat is átadnak, mint a First to Capsize (Aki legelőször borul fel), ezt idén a Coronado Yacht Club versenyzője, Sebastian Clark érdemelte ki.

Összefoglaló a versenyről:

fotók és forrás: San Diego Yacht Club

MÁSHOL A VILÁGBAN:

1.

A kategóriájában első, összetettben harmadik Kamachi a 2022-es Pacific Cup-on, mely San Francisco (Kalifornia) - Kaneohe (Hawaii) távon zajlik:

Eredménylista.

A verseny hivatalos filmje:

2.

Július 13-16. között rendezték meg a Race Week at Newport regattát, aminek érdekessége, hogy a legkülönfélébb hajók (69F, 12 mR, VX One, IC37 és ORC osztályok) vesznek részt rajta. Két nappal ezelőttre elkészült az összefoglaló film is:

Itt meg nézegetheted az eredménylistát.

3.

Még több lányt a vitorlázásba! A floridai St. Petersburg Yacht Club komolyan veszi a szlogent: november 10-13. között ők rendezik az idei J70 és Melges15 Vegyes+ bajnokságot (Mixed+ Championship). A verseny kiírása tartalmazza, hogy a legénység legalább fele nő kell, hogy legyen minden induló hajón.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr4417892935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása