Február 24-én huszonöt csomós déli szélben küzdöttek a csapatok, dolgukat tovább nehezítette a köd, ami - szerencsére nem kritikus mértékben - korlátozta a láthatóságot. Így a nézők is kevesebbet láttak a futamokból, amit viszont igen, az kárpótolta őket a kiesett momentumokért. Megvan a bajnok.

18footers_2018auschamp_5_00.JPG

 

Első futam (R9): a Smeg, The Kitchen Maker, Asko Appliances trió vezette fel a mezőnyt az első pályajelnél, ám a The Kitchen Maker felborult, a másik két egység elszáguldott bőszélben. Az alsó bójánál az Asko esett el, a Smeg onnantól ellenfél nélkül vitorlázott.

18footers_2018auschamp_5_01.JPG

Előnyüket jól mutatja, hogy a végül másodikként beérő Yandoo 2 perc, 7 másodperccel utánuk ért célba. Harmadik lett a Triple M, további 42 másodperccel lemaradva.

18footers_2018auschamp_5_02.JPG

Második futam (R10): rajt-cél győzelmet aratott a Vintec ifjú legénysége (Kirk Mitchell, Daniel Barnett, Tim Westwood), a Smeg 5 másodpercet kapott tőlük, a korábbi fiaskón szépítve harmadikként futott be a The Kitchen Maker.

18footers_2018auschamp_5_03.JPG

Előző napok:

- első

- második és harmadik

- negyedik

Ezzel véget ért a 2017-18-as bajnokság, a trófea a tíz futamból hatot megnyerő Smeg-hez (Lee Knapton, Mike McKensey, Ricky Bridge) került. Összesen 16 pontot gyűjtöttek, míg a második helyezett Yandoo (John Winning, Mike Kennedy, Cam McDonald) 35-öt, a harmadik Finport Trade Finance (Keagan York, Matt Stenta, Angus Williams) 44-et.

A Smeg ezzel esélyesként vág neki a március 3-án kezdődött J.J. Giltinan Trophy-nak, mely az osztály nem hivatalos világbajnoksága.

18footers_2018auschamp_5_04.JPG

 

Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

fotók és forrás: 18footers.com.au

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr3913713326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása