18 lábas szkiffek, Ausztrál Bajnokság 2018 - ötödik nap. Vége
2018.03.04. 07:11
Február 24-én huszonöt csomós déli szélben küzdöttek a csapatok, dolgukat tovább nehezítette a köd, ami - szerencsére nem kritikus mértékben - korlátozta a láthatóságot. Így a nézők is kevesebbet láttak a futamokból, amit viszont igen, az kárpótolta őket a kiesett momentumokért. Megvan a bajnok.
Első futam (R9): a Smeg, The Kitchen Maker, Asko Appliances trió vezette fel a mezőnyt az első pályajelnél, ám a The Kitchen Maker felborult, a másik két egység elszáguldott bőszélben. Az alsó bójánál az Asko esett el, a Smeg onnantól ellenfél nélkül vitorlázott.
Előnyüket jól mutatja, hogy a végül másodikként beérő Yandoo 2 perc, 7 másodperccel utánuk ért célba. Harmadik lett a Triple M, további 42 másodperccel lemaradva.
Második futam (R10): rajt-cél győzelmet aratott a Vintec ifjú legénysége (Kirk Mitchell, Daniel Barnett, Tim Westwood), a Smeg 5 másodpercet kapott tőlük, a korábbi fiaskón szépítve harmadikként futott be a The Kitchen Maker.
Előző napok:
- első
- negyedik
Ezzel véget ért a 2017-18-as bajnokság, a trófea a tíz futamból hatot megnyerő Smeg-hez (Lee Knapton, Mike McKensey, Ricky Bridge) került. Összesen 16 pontot gyűjtöttek, míg a második helyezett Yandoo (John Winning, Mike Kennedy, Cam McDonald) 35-öt, a harmadik Finport Trade Finance (Keagan York, Matt Stenta, Angus Williams) 44-et.
A Smeg ezzel esélyesként vág neki a március 3-án kezdődött J.J. Giltinan Trophy-nak, mely az osztály nem hivatalos világbajnoksága.
Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…
fotók és forrás: 18footers.com.au
Szerző: isail
Szólj hozzá!
Címkék: szkiff Ausztrália Sydney Smeg 18 footers Mike McKensey Ricky Bridge Lee Knapton
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.