A sorozatban addig vezető, és eleve az egész bajnokságnak esélyesként nekiinduló Smeg a 20-25 csomós szélben lényegében hiba nélkül vitorlázva behúzta mindkét menetet, előnyük így tizennégy pontra duzzadt a második előtt. És már csak két futam van hátra.

18footers_2018auschamp_4_00.JPG

Első futam (R7): a küzdelem már a parton megkezdődött, az Appliancesonline.com konkrétan el sem tudott indulni, mert a hajó összerakása közben megreccsent a felszerelés. A vízen a Smeg (Lee Knapton, Ricky Bridge, Mike McKensey) rajt után nem sokkal az élre állt, második helyre szorítva az Asko Appliances-t (James Dorron), de utóbbiak csak az első hátszélig voltak ellenfelek, amikor is elszakadt a vorstagjuk. Az első kör végén a Finport Trade Finance (Keagan York) jött másodiknak, a The Kitchen Maker (Scott Babbage, Tom Quigley, Sam Ellis) a harmadik helyen esett el - igaz, a mutatvánnyal nem voltak egyedül. Sima Smeg győzelem, 1 perc 15 másodperccel a Triple M (James Ward, Adam Gillson, Ben Bradley) előtt.

18footers_2018auschamp_4_01.JPG

18footers_2018auschamp_4_02.JPG

Második futam (R8): ezúttal a Smeg nem maradt ellenfél nélkül, sőt, a The Kitchen Maker vezetett az első kör végén, de aztán nem tudták tartani a pozíciót, és harminc másodperccel lemaradtak. Harmadik lett (az első futamban is) az egész nap egyenletes teljesítményt nyújtó Ilve (Michael Coxon, Pedro Vozone, Charlie Gundy). Michael Coxon beugró kormányosként irányította a csapatot, ő nem mellesleg a tavalyi J.J. Giltinan Trophy győztese.

18footers_2018auschamp_4_03.JPG

18footers_2018auschamp_4_04.JPG

18footers_2018auschamp_4_05.JPG

A futamok élő közvetítése (immár konzervként):

 

És ha már J.J. Giltinan: minden év talán legnagyobb eseménye a 18 lábas szkiffek számára. Jelen állás szerint március 3-11. között hat ország huszonöt egysége küzd majd a trófeáért, az indulók sorában magyar csapattal.

 

Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

fotók és forrás: 18footers.com.au

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr6213683726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása