Január 28-án kezdetét vette a kishajós vitorlázás egyik legmenőbb - szerintünk legalábbis - osztályának második legnagyobb* eseménye, a típus szülőhazájának bajnoki sorozata. Két futamot teljesített a tizenhét hajós mezőny a tizenöt csomós keleti-északkeleti szélben.

18footers_2018auschamp_1_00.JPG

Az első futam rajtjából az Appliancesonline.com (Brett Van Munster, Phil Marshall, Nick Hord) jött el legjobban, de a Smeg (Michael Coxon, Ricky Bridge, Mike McKensey) óriásit ment kreuzban, 8 másodperc előnnyel értek fel a bójához. Mögöttük: Appliancesonline, The Kitchen Maker, Yandoo, Asko Appliances, Finport, Rag & Famish Hotel, Noakes Youth, Triple M (James Ward). A következő két szakaszon az előny tovább nőtt, egészen 30 másodpercig, hogy végül aztán 18 másodperccel korábban érjenek célba, mint a második helyezett Yandoo (John Winning Jr., Cam McDonald, Mike Kennedy), az Asko Appliances (James Dorron, Paul Montague, Trent Barnabas) futott be harmadiknak.

18footers_2018auschamp_1_01.JPG

18footers_2018auschamp_1_02.JPG

A második futam rajtja előtt a Smeg felborult, emiatt aztán csak sok perces hátránnyal tudták a többiek után vetni magukat. Legjobban az Asko Appliances élt a kínálkozó lehetőséggel, hamar az élre álltak, 15 másodperccel vezettek az első jelnél, hogy aztán ne legyen megállás, és 58 másodperccel verjék az ismét második Yandoo-t. Harmadik lett a Rag & Famish Hotel (Bryce Edwards, Jacob Broome, Rory Cox), a Smeg a hetedik helyig kapaszkodott fel.

18footers_2018auschamp_1_03.JPG

18footers_2018auschamp_1_04.JPG

Ha nem elég a fenti, vázlatos összefoglaló, akkor nézd vissza az 18 footers TV élő közvetítését:

Folytatás február 4-én, újabb két futammal, összesen tíz menet a terv.

 

Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

* legnagyobbnak a nem hivatalos világbajnokságot, a JJ Giltinan Trophy-t tekintjük. Amivel kapcsolatban most van egy kis izgalom, amint megvannak a részletek, eláruljuk.

 

fotók és forrás: 18footers.com.au

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr5113615574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása