Türelem rózsát terem. A mai nap, mivel a szkiffek kivételével mindenkinek halasztásokkal telt a szélviszonyok miatt, próbára tette a versenyzők idegrendszerét. Pedig két éremfutam és egy csomó selejtező bőven elég izgalmat ígért. Volna. Ha a szél tette volna a dolgát.

d8_49er_total.jpg

A mai napon a kiírás szerint a Laser Radial női és a Laser férfi mezőnyök 10-10 legjobb versenyzőinek éremfutamai mellett a 470-es és a szkiffes mezőnyök selejtezőire készültek a versenyzők. Ebből az előbbiek elmaradtak a szél miatt — napközben nem nagyon fújt, nap végére pedig annyira erősen és forgolódósan, hogy az vitorlázás helyett inkább a kármentésben és szerelésben adott feladatot a versenyzőknek. Nézzük, mi történt mégis a vízen!

d8_49erfx_bra.jpg

49er FX női: A szkiffes hölgyek ma a Niterói pályán versenyeztek 135-145 fokról fújó 7-11 csomós szélben. A hétfőt a sapnyol Echegoyen Dominguez—Betanzos Moro páros zárhatja a szívébe két futamgyőzelemmel és egy negyedik hellyel, amivel feljöttek az összetett első helyre. (A kormányost párosversenyzésből ismerhetjük, Londonban meg is nyerte Elliot 6m-es hajóosztályban ezt a versenyszámot, így, bár 49er FX-ben perpill csak 11. a világranglistán, nem kell akkorát csodálkoznunk.) A brazil Grael—Kunze  egység sem panaszkodhat ma este a két harmadik helyükkel, igaz ők futottak egy ejtőt is, ezzel összetettben harmadikok. Az összetett második hely 9 futam után az új-zélandi Maloney—Meech párosé, akik ma mentek egy harmadikat, egy hatodikat és egy ejtőt. A sorrend változatlanul nyitott, van még 3 selejtezőfutam, a pontkülönbségek csekélyek.

d8_49er_nzl.jpg

49er férfi: A férfi szkiffesek a Copacabana pályán folytatták a selejtezőfutamaikat 130-141 fok közötti irányú 8-14 csomós szélben. A nap a francia D’Ortoli—Delpech párosé volt, akik ma két futamot nyertek és egy harmadik helyet futottak, ezzel pedig feljöttek az összetett 4. helyre. Az összetettben vezető új-zélandi Burling—Tuke egység is nyert ma futamot a második és harmadik helyük mellé, így bebiztosították vezető pozíciójukat. Az összetettben második német Heil—Ploessel páros ment egy ejtőt és egy negyedik, valamint egy ötödik helyet, tartják a pozíciójukat, a harmadik helyre azonban feljött a londoni győztes ausztrál Outerridge—Jensen egység. Az új-zélandiak kezdenek ellépni, a többieknek a maradék három selejtezőfutam lehetőséget biztosít a szépítésre.

d8_49er_aus.jpg

A Laser Radial női és Laser férfi éremfutamokra, valamint a női és férfi 470-es mezőnyök további selejtezőfutamaira eszerint holnap kerül sor. Ez persze a szervezőknek — és a tollnokoknak is — sűrű napot fog jelenteni, hiszen a Finn és a Nacra17 éremfutamai is holnap kerülnek megrendezésre.

De mindannyian tudjuk, ez a sport ilyen, van hogy várni kell.

(Fotók: Sailing Energy / World Sailing)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr1310414242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása