Szerdán a szörfösök pihentek, de nem vesztegették az idejüket: Áron új deszkát kapott, mivel a verseny technikai motorosa nekiment a deszkájának és az berepedt, kis vizet is szívott. Pálya csere is történt, mégsem leszünk a nyílt óceánon, a három méteres hullámokban - mondta el Utassy Loránd, a Magyar Szörf Szövetség főtitkára, szövetségi kapitány.

rio2016_d4_00_sailingenergy_worldsailing.jpg

Nacra 17: négy futamot bonyolítottak a vegyespárosoknak, négy egység egészen jól jött ki a tegnapból (eredményeik egyben jól mutatták, mennyire szórnak a befutók), lévén a Nicole van der Velden - Thijs Vissen (ARU) páros 1,15,14,1-gyel zárt, Ben Saxton - Nicola Groves (GBR) 2,7,5,3-at ment, a Vittorio Bissaro - Silvia Sicouri (ITA) duó 3,3,3,7-et hozott össze magának, míg a Jason Waterhouse - Lisa Darmanin (AUS) kettős 4,1,1,5-öt tudott a végig 14-16 csomó körüli szélben. Utóbbiak ezzel az élre álltak összetettben (24), mögöttük Saxton és Groves (24), majd az olaszok következnek (38).

rio2016_d4_01_sailingenergy_worldsailing.jpg

Finn: 22 csomós szélben BERECZ ZSOMBOR MEGNYERTE AZ ELSŐ FUTAMOT! Jorge Zariffal (BRA) végig vezettek, néhányszor helyet cseréltek, ám a második kör közepétől Zsombi állt az élen. Végül harminchat másodpercet vert rá ellenfelére. Harmadik lett a mögöttük loholó Tapio Nirkko (FIN).

rio2016_d4_02_robertdeaves_finnclass.jpg

Második futam alig enyhülő (20 csomó, ami aztán visszaállt 22-re) szélben, győzött Giles Scott (GBR), majd Josh Junior (NZL) és Jake Lilley (AUS) következett, Zsombi hetedikként futott be, de a nyolcadiknak érkező Ivan Kljakovic Gaspic óvta Caleb Paine-t (USA) egy útjog meg nem adása miatt. Az óvásnak helyt adtak, és mivel Paine viszonylag elöl futott be, minden mögötte érkező eggyel előrébb lépett. Összetettben Scott vezet (35), Vaszilij Zbogar (SLO) a második (44), majd - micsoda öröm ezt leírni - Berecz Zsombor következik. Pénteken pihenő.

rio2016_d4_03_robertdeaves_finnclass.jpg

470 férfi: Mat Belcher - Will Ryan (AUS) két harmadikkal hozott egyenletes teljesítményt, az első futamban Mantisz - Kagialisz (GRE) és Anton Dahlberg - Fredrik Bergström (SWE) került eléjük, míg a másodikban a Fantela - Marenic (CRO) és a Bouvet - Mion (FRA) duó. Összetettbe a horvátok nyolc, az ausztrálok tizenöt, a görögök tizennyolc ponttal bírnak, de ha majd lesz elég futam, és a legrosszabb eredmény kiejthető, a Dahlberg - Bergström kettős felzárkózhat.

rio2016_d4_04_sailingenergy_worldsailing.jpg

rio2016_d4_05_matiascapizzano.jpg

470 női: szépen kimaradtak a tegnapi összefoglalóból, úgyhogy távirati stílusban: Ai Kondo Yashida - Miko Yoshioka (JPN), Tina Mrak - Veronika Macarol (SLO), Lara Vadlau - Jolanta Ogar (AUT). Aztán Jo Aleh - Olivia Powrie (NZL), Afrodite Zegers - Anneloes van Veen (NED), majd Annie Haeger - Briana Provancha (USA). Csütörtökön aztán újabb esőt üdvözölhettünk Hannah Mills - Saskia Clark (GBR) személyében, a francia Camille Lecointre - Helene Defrance lett a második, Kondo Yashidáék a harmadikok. Hogy aztán az Aleh - Powrie duó ismét nyerjen, ezúttal Haeger - Provancha és Lecointre - Defrance előtt. Összetettben Aleh-éket írják az élre, a japánok a másodikok, a britek a harmadikok.

rio2016_d4_06_sailingenergy_worldsailing.jpg

RS:X férfi: 8-12 csomó. Az első futamban (R7) Toni Wilhelm (GER), Nick Dempsey (GBR), Makszim Oberenko (RUS) volt az első három sorrendje, aztán Makszim Oberemko (RUS) ismét harmadik lett, elé két, már ismerős név - Van Rijsselberge és Myszka. Zárásként Van Rijsselberge megint nyert, mögötte Sebastian Fleischer (DEN), majd Mattia Camboni (ITA) futott be. Gádorfalvi Áron 25,DNF (azaz nem ért célba, nyolc ellenfelével együtt),26 helyeket ment.

RS:X női: kétszer lett dobogós Alabau (7,2,1), kétszer Shaw (3,5,2), Tartaglini nyerte az első futamot, míg a másodikat Patricia Freitas (BRA). Cholnoky Sára 13,22,25-öt teljesített. Ezzel összetettben Tartaglini és Charline Picon ugyanannyi ponttal bír, de az olasz áll az élen, Elfutyina (RUS) a harmadik, Alabau a negyedik, Freitas az ötödik, de már sok pont hátránnyal.

rio2016_d4_07_sailingenergy_worldsailing.jpg

Sasi huszonkettedik.

rio2016_d4_08_sailingenergy_worldsailing.jpg

Pénteken tehát a Finnesek pihennek, és végre színre lépnek a szkiffek.

rio2016_d4_09_sailingenergy_worldsailing.jpg

rio2016_d4_10_sailingenergy_worldsailing.jpg

 

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

fotók: Sailing Energy / World Sailing; Robert Deaves; Matias Capizzano

forrás: rio2016.com

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr5410359086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása