Szürke ég alatt - Olimpia D3

2012.07.31. 18:38

 Berecz Zsombor tegnapi bemutatkozását követően két szörfösünk is belevetette magát a küzdelmekbe. 17 csomós délnyugati szélben zajlottak az események.

 

London_2012_SailWorld_day3_01.jpg

 Star: a mezőny már az ötödik futamot kezdte meg délben, első nekifutásra a Scheidt-Prada (BRA) páros ért vezető pozícióban a kreuzbójához, de a hátszél végén már a britek vezettek majdnem egy perccel. És ez így is maradt, a Percy-Simpson kettős magabiztos előnnyel (50 másodperc) futott célba a bő egy órás pályán. A második menetben a lengyel egység állt az élen, a norvégoktól üldöztetve, de a záró hátszélben jöttek a brazilok a negyedik helyről, és nyolc másodperccel megelőzték a briteket. Kusznierewicz-éknek be kellett érniük a negyedik pozícióval, de még mindig jobban jártak, mint a norvégok, akik tizenkettediként értek célba. A kanadaiak pedig korai rajtosok voltak.

 

London_2012_SailWorld_day3_03.jpg

 

 Finn: alapvető változás a korábbi napokhoz képest, hogy a továbbiakban nem lesznek kamerák a hajók kormányán. Hétfőn az egyik eszköz megsérült, a tv-sek szerették volna, ha erősebben rögzítik, és akkor stabilabban áll a helyén, de a Szervezők úgy érezték, hogy havária esetén így a hajó vagy a sportoló sérülne, ezt a lehetőséget pedig el akarták kerülni. Az ötödik futam megint Högh-Christensené lett, mögötte Zach Riley (USA) érkezett, aki ekkor futotta az első egyszámjegyű eredményét. Harmadik Tapio Nirkko (FIN), Ben Ainslie negyedik. Kora délután ők már a hatodik futamot kezdték meg, az addig alapvetően tízen kívül vitorlázó Deniss Karpak (EST) tudott mindenkit megverni, nyomában Högh-Christensen és Ainslie loholt. Utóbbi kettő ebben a sorrendben áll a tabella élén (7, illetve 17 ponttal), harmadik a francia Lobert (23 pont).

 

London_2012_SailWorld_day3_04.jpg

 Laser: a harmadik futamot rajt-cél győzelemmel a ciprusi Pavlos Kontides nyerte, mögötte Slingsby, majd Karl-Martin Rammo (EST) jött, Zsombi tizenegyedikként ért célba. A negyedik futamban megint a cipusi vezetett, és két bójánál is Zsombi volt mögötte a második, de aztán elszakadtak egymástól, Kontides maradt az élen. Paul Goodison (GBR) ötödik helyről feküzdve magát lett a második, a német Simon Grotelueschen érkezett harmadik helyen, Zsombi tizenkettedik. Összetettben Slingsby (11), Kontides (15), Myrgren (SWE) (25).

 

London_2012_SailWorld_day3_06.jpg

 

 RS:X női: ők indultak legkésőbb a nap folyamán, az első két pályajelnél még Marina Alabau (ESP) vezetett, de az izraeli Lee-El Korzits másodszorra jobban kreuzolt, majd a megszerzett előnyt tartotta. Negyedikből egyet előre lépve Olga Maslivets (UKR) lett a harmadik. Detre Dia 15. és 19 hely között ingázott a futam folyamán, végül 17. lett. Másodszorra Alabau, Zofia Noceti-Klepacka (POL), Korzits, Dia tizenhatodik.

 

London_2012_SailWorld_day3_05.jpg

RS:X férfi: meglehetősen sematikusan kezdett a mezőny, az első három mindkét futamban Dorian Van Rijsselberge (NED), Przemyslaw Miarczynski (POL), Toni Wilhelm (GER) - ebben a sorrendben. Gádorfalvi Áron 34. és 33. helyekkel jelenleg harmincharmadik.

 

London_2012_SailWorld_day3_02.jpg

 

 Laser Radial: az ír Annalise Murphy megállíthatatlannak tűnik, tegnapi sikerei után két újabb első helyet gyűjtött be, négy pontja kifejezetten kevés az összetettben második belga Evi Van Acker tizenhatjához képest. A helyiek nagy örömére Alison Young két második hellyel hívta fel magára a figyelmet, a harmadik pozícióba először Van Acker, másodszor Lijia XU (CHI) küzdötte fel magát. Összetettben harmadik Marit Bouwmeester (NED) tizennyolc ponttal.

 49er: az izgalom a napi második futamban esett, amikor a vezető ausztrál páros 300 méterrel a cél előtt felborult. Nathan Outteridge kormányos részben magát okolta, amiért túl hátul állt a halzolás közben, részben legénységét, Iain Jensen-t dícsérte, ugyanis ő, anélkül, hogy hátranézett és tudta volna, mi történik, érezte a bajt, és elkezdte leszedni a genakkert, aminek köszönhetően gyorsan fel tudtak állni vízszintesből. Negyedik - hála a korábban felhalmozott tetemes előnynek. Node vissza a harmadik futamra, ott Peter Burling és Blair Tuke (NZL) győzött az ausztrálok előtt.

 Női párosverseny: az Olivia Price, Nina Curtis, Lucinda Whitty (AUS) trió továbbra is veretlen.

A szélről még annyit, hogy iránya 225 és 227 fok között "váltakozott", ereje lassan csökkent 17 csomóról 14-re.

 

(fotók: Matthew Sheahan/Ian Roman)

(forrás: The Official International Sailing Federation Olympic Games Website)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr374688605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása