A 2012-es Olimpia második vitorlázónapja Weymouthban bőven tartogatott meglepetéseket - és ennek a házigazdák nem minden esetben örülhettek.

London_2012_SailWorld_day2_06.jpg

Finnben 2 futamot futottak: az elsőt az új-zélandi Dan Slater nyerte meg a vasárnap két futamot is behúzó dán Hogh-Christensen előtt, míg harmadik helyre a holland világbajnok, Pieter-Jan Postma jött fel vigaszul a vasárnapi gyengébb kezdésére. A brit háromszoros címvédő, Ben Ainslie csak a francia Lobert és a szlovén Zbogar után hatodikként futott be. A nap második futamán Ainslienek még ennyire sem jött ki a lapjárás: 12. helyen futott be. Azt a menetet a svéd Daniel Bigmark nyerte orrhosszal a francia Jonathan Lobert és a szlovén Vasilij Zbogar előtt. Így összetettben vezet Hogh-Christensen, Lobert és Ainslie előtt.

Starban ugyancsak két újabb futamot teljesítettek: az elsőn - a Finnhez hasonlóan - az új-zélandiak egysége (Pepper-Turner) nyert a norvégok (Melleby-Pedersen) és a britek (Percy-Simpson) előtt. A vasárnapi éllovas brazilok (Scheidt-Prada) egy perc hátránnyal a 9. helyen érkeztek be. A második futamon - szintén a Finnes eredményeket kopírozva - a svéd hajó győzött (Loof-Salminen) a britek (Percy-Simpson) és az amerikaiak (Mendelblatt-Fatih) előtt. Így összetettben átvették a vezetést a britek, a norvégok és a svédek előtt, míg a brazilok egy pont hátránnyal a negyedik helyen várják a folytatást.

A női párosversenyekben teljesítették a tervezett újabb 13 futamot. A Round Robin-kör 24 futama után eddig 100%-os teljesítménnyel vezet az ausztrál és az orosz hajó a spanyolok és a franciák előtt.

London_2012_SailWorld_day2_04.jpg

A számunkra fontos Laser hajóosztályban, ahol idén az egyetlen magyar olimpikon vitorlázó, Berecz Zsombor indul (a két szörfös mellett), hétfőn kezdték meg a versenyt. Az első futamot a guatemalai Juan Ignacio Maegli Aguero nyerte megnyugtató előnnyel a világbajnok ausztrál Tom Slingsby és a francia Jean Baptiste Bernaz előtt. Zsombi a 49 hajóból 30. helyen futott be. A második futamon Slingsby nem hagyott kétséget afelől, hogy ki is a domináns hím: nyert a brazil Bruno Fontes és az uruguayi Alejandro Foglia Costa előtt. Zsombi itt 34. helyen ért be. Összetettben az állás: 1. Slingsby, 2. Maegli Aguero, 3. Tonci Stipanovic (CRO).

London_2012_SailWorld_day2_01.jpg

London_2012_SailWorld_day2_05.jpg

A Laser Radialos hölgyek is teljesítettek 2 futamot: itt mindkettőt megnyerte az ír Annalise Murphy. Az elsőt a litván Gintare Scheidt és a belga Evi Van Acker előtt, a másodikat a belgát és a holland Marit Bouwmeestert megelőzve. Így összetettben is a második futam szerinti az állás: 1. Murphy, 2. Van Acker, 3. Bouwmeester.

London_2012_SailWorld_day2_03.jpg

Hétfőn kezdtek a 49er versenyzői is. Az első futamot a francia Emmanuel Dyen - Stephane Christidis páros nyerte milliméterekkel a dán Allan Norregard - Peter Lang duó előtt, míg harmadik a kanadai Gordon Cook - Hunter Lowden egység lett. A második futamot az elsőben gyengébben szereplő világbajnok Nathan Outerridge - Iain Jensen ausztrál kettős húzte be a portugál Freitas - Andreade és a svéd von Geijer - During párost megelőzve. Összetettben a dánok vezetnek a svédek és az ausztrálok előtt.

 

London_2012_SailWorld_day2_02.jpg

 

Folytatás kedden, immár a szörfösökkel gazdagítva.

(fotók: Matthew Sheahan/Ian Roman)

(Forrás: az Olimpia hivatalos oldala)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr574687993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása