Bár a sorrend, és így a párosítások még nem véglegesek, azt már lehet tudni, hogy ez alkalommal kikből áll össze az élmezőny. Az Emirates Team New Zealand nyeri a Round Robinokat, és választhat ellenfelet az elődöntőre. Még egy meccsük hátra van a Synergy Russian Sailing Team ellen, de eddigi 9-1-es győzelem-vereség arányuk már sok mindent eldöntött.

 

 A három lehetőség tehát:

- TeamOrigin (8-3),

- Azzurra (7-4),

- és a már említett Synergy, akik 0-3-mal kezdtek, de aztán belejöttek, és most 6-4-el állnak.

 

További állás (szintén nem végleges):

5.: Artemis (5-6)

6.: BMW Oracle Racing (4-7)

7.: All4One (3-8)

8.: TFS - Pauges Jaunes (1-10).

 

Egy történet két oldalról:

A BMW Oracle Racing egy rosszul sikerült bójavétel után próbálja menteni a menthetőt az Azzurra elleni párharcban.

Hej, halászok, halászok!

 

Francesco Bruni tapsolja meg legénységét a BOR legyőzése után.

Uraim, gratulálok!

 

A Synergy az Azzurra elleni - meglehetősen idegtépő - versenyen biztosította be helyét a legjobb négyben. A futam alatt ritkán volt két hajóhossznál nagyobb különbség az egységek között.  Az első jelnél 8, a másodiknál 5, a harmadiknál 15 másodperc volt az olaszok hátránya, aztán az utolsó hátszélben kezdtek erősen ráfutni Jablonski-ékra, ekkor mindössze egy hajóhossz választotta el őket. A Synergy védekezésül felélesedett, az olaszok is kénytelenek voltak menni felfelé, és ekkor eldurrant a genakkerük. Francesco Bruni, a szkipper utólag így nyilatkozott: azt hittük,  hogy az ő vitorlájuk fog szétszakadni. Nekik is volt 50 százalék esélyük.

 

Így azért nehéz.

 

(fotók: 1,2: Bob Grieser, 3: Paul Todd)

(forrás: louisvuittontrophy.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr693439438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása