Tiszta őrület

2009.08.18. 17:57

500 tengeri mérföld néhány nap alatt Svédország szigetei és félszigetei között katamaránokkal: idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Archipelago Raid.

 

Bár az indulók majdnem fele svéd, mégis három külföldi csapatnak sikerült legjobban az augusztus 17-ei rajt északkelet felé a 8-12 csomós nyugati szélben.

Indulás Stockholmból, utána az Aland-szigetvilág érintésével Turku (Finnország), majd vissza. Közben 20-25 ellenörzőpont, amik között az útvonal szabadon választott. Alvás ott és akkor, ahol és amikor a csapatra rájön, de mivel minden ehhez szükséges felszerelést is magukkal kell vinniük, gyanítható, hogy ilyen nem lesz sok.

Az indulók között itt is találhatóak nagy nevek, Anders Levander az Ericsson 3-at kormányozta a Volvo Ocean Race néhány szakaszán, Martin Strandberg, svéd olimpikon és F18-as bajnok, Thomas Johansson, a finnek olimpiai bajnoka és az Ericsson 3 kormányosa volt.

 

ArchipelagoRaid_2009_01_a.jpg

 

Piknik

 

Menet

 

(fotók: Thierry Martinez)

(forrás: Sail-World, archipelagoraid.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr553439363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása