Régóta nem jelentkeztünk már a Volvo Ocean Race híreivel. Amióta legutóbb tettük, a hajók túljutottak az Egyenlítőt övező szélcsendes szakaszon, és az újoncok legnagyobb örömére átkeltek az északi és déli féltekét elválasztó elméleti íven.

ADO_141023_knighton_2516.jpg

 

Azért írjuk, hogy az újoncok legnagyobb örömére, mert mint ahogy minden hasonló alkalommal, úgy most is, aki életében először kel át a képzeletbeli vonalon, annak át kell esnie az ilyenkor kötelező szertartáson, Neptun isten színe elé kell járulnia, és alá kell vetnie magát az ő parancsainak. Lássuk, hogyan birkóztak meg ezzel a csapattagok:

 

A flotta ezek után továbbra is dél-nyugat felé tartva vitorlázott, hogy vegyék az atlanti pályajelet, Fernando de Noronha szigetét, és még mielőtt végleg ráfordulnának kelet felé Fokváros irányába, olykor még nyugat felé is vitorláznak, az ötödik VOR-állomás, a brazil Itaijaí-nak tartva, hogy megfelelő mélységet nyerjenek annak érdekében, hogy elkerüljék a szélcsendesebb területeket az Atlanti-óceánon, és a lehető leggyorsabban tudjanak majd haladni a hátszeles szakaszon. Nagy taktikai csata, hogy ki mikor, és hogy a megfelelő pillanatban igazít-e egyet-kettőt nyugati irányba, ill. ezek után teszi ezt meg kelet felé. A legutóbbi, 7:30-as jelentés szerint a falkát a holland Team Brunel vezeti, hátul pedig az SCA női csapata, ill. a Mapfre söpröget. Ahogy haladnak dél felé, úgy kerülnek elő az egyre melegebb ruhák, az Egyenlítőnél tapasztalt hőségnek már annyi.

  

Továbbra is várjuk a tippeket játékunkra, a tétet nem emeltük, mert már amúgy is óriási! :-)

A legfrisseb pozíció jelentés (kedd, délután negyed három) alapján: Team Brunel, Abu Dhabi Ocean Racing (+40 tmf), Team Alvimedica (+89 tmf), Dongfeng Race Team (+101 tmf), Team Vestas Wind (+147 tmf), MAPFRE (+252 tmf), Team SCA (+258 tmf)

 

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

  

fotók: Volvo Ocean Race

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr236832779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása