Szorgosan telnek a napok a Volvo Ocean Race flottában. Hol több, hol kevesebb szél által hajtva az egységek szinte fej-fej mellett haladnak, sajnos nincsenek nagyobb taktikai különbségek*, amelyek izgalmasabbá tennék a versenyt, ami lassan eléri a Zöld-foki-szigeteket.

             

Screen Shot 2014-10-19 at 00.15.30.png

 

                    

A csapatok az afrikai partokhoz közelítve próbáltak meg minél több szelet pakolni vitorláikba, hogy majd innen fordulva nyugatnak induljanak a kereskedelmi szelek szárnyán. Ennek azonban az lett a következménye, hogy rohanásuk egy sajátos akadálypályához kezd hasonlítani, de persze senki nem számított másra, amikor a versenyre készült.

  

Ott a Dongfeng kormánylapát törése, ami egy ismeretlen tárggyal való ütközésnek köszönhető. Aztán a SCA női csapata találta magát egy halászhajó hálójában. Szerencsére mindkét csapat viszonylag gyorsan és fájdalommentesen oldotta meg a problémát, eltekintve attól persze, hogy a szereléssel-szabadulással értékes mérföldeket és perceket veszítettek versenytársaikhoz képest. A Dongfeng csapatának például vezető pozícióját kellett feladnia, hogy be tudják helyezni a pót kormánylapátjukat, mostanra azonban úgy tűnik sikerült visszakapaszkodniuk.

    

    

Bouwe Bekkingnek nem tetszett, hogy a Team Brunel hajója nem olyan penge, mint a többiek és gyanakodni kezdett. A megoldás egy darab műanyag lett, ami a kílnél akadt bele a hajóba. Rossz hír volt ez az éppen alvó Louis Balcaennak, aki aznap ünnepelte 26. születésnapját. A hajón ugyanis annak kell úsznia, aki a legfiatalabb, még jó, hogy triatlonos a srác.

  

   

A nyugat felé tartó versenyfutás kezdetén az állás a következő volt: Abu Dhabi, Dongfeng, Vestas, MAPFRE, Brunel, Alvimedica, SCA, míg cikkünk frissítésekor (2014. október19. 13:50): Donfeng, Vestas (+45 tmf), MAPFRE (+4), Abu Dhabi (+61), Brunel (+67), Alvimedica (+81), SCA (+98).

 

*Úgy látszik, a hajók mellett a taktika is kötelezően one design. Ha mégsem, akkor - ahogy egy szakértő fogalmazott - muszáj lesz kockáztatni valakinek. Vagy 10 hónapon át mehet a test-test elleni harc, de abba beledöglenek.

Továbbra is várjuk a tippeket értékes nyereményekért zajló játékunkban, illetve állandó üzenetünket sem tudjuk elhallgatni:

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

   

forrás: volvooceanrace.com

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr786806685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása