Speciális hír

2020.04.01. 08:26

Nagyon úgy fest, hogy megvan a koronavírus ellenszere, méghozzá egy bizonyos, jól körülhatárolható embercsoport szervezetében. "Szétosztása" egyszerű és tulajdonképpen kellemesnek mondható: együtt kell hálni az egyik illetővel.

corona_00.jpg

Azok az olimpiai vitorlázók, akik a 2016-is riói Olimpiai idején arról panaszkodtak, hogy edzés és verseny közben hol halott állatok tetemeit, hol szennyvízfoltokat kellett kerülgetniük a tengeren, most komoly kompenzációt kapnak a sorstól. Egy múlt heti tudományos felfedezés szerint ugyanis az a büdös víz tökéletes élőhelye volt a koronavírus ellenanyagának. Aki elég sok időt töltött tengervízben - pláne olyan redvásban, mint amilyet az olimpiai helyszíneken láthattunk -, immunissá vált a COVID19-re, merthogy átvette ezt a tulajdonságot a közegtől. Minél több dzsuva lebegett a vízben, annál véresebb küzdelem zajlott a tenger mikrobiális élőlényei és a Corona között, ezáltal még nagyobb immunitást lehetett szerezni.

Akkoriban a hivatalos szervek nem mérték a vírusveszélyt a környező vizekben, amiért kaptak hideget-meleget, és most, hogy kiderült, emiatt késve fedeztek fel egy mentőövet az emberiség számára, a világ megint ferde szemmel néz rájuk.

Már megkezdődtek a tárgyalások az RYA, a US Sailing, az EU és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) szervezet munkatársai között arról, hogy a vitorlázók vérplazmát adományozzanak, amivel megkezdődhetne az intenzív gyógyítási folyamat. Ezzel egy időben kiviláglott, hogy más testnedv is alkalmas lehetnek az ellenanyag továbbítására, ráadásul ennek terjesztési módja jó érzéssel tölthet el bárkit: szex mostani és egykori kishajós vitorlázókkal.

Az MSF szakértői több tesztet is elvégeztek, hogy meghatározzák az immunitás szintjeit. Ezen tesztek alapján kijelenthető, hogy minél több büdös víz érte a testet, annál ellenállóbbá vált az illető. Első körben a Rio de Janeiro-ban vitorlázókról derült ki mindez, ám hozzájuk hasonló eredményeket produkáltak azok, akik kellően "vizes" hajókkal - VOR 70, VOR60, Velux 5 Oceans - járták a tengereket. Sőt, azok az idősebb sporttársak is képbe kerültek, akik még a Whitbread során élvezték a Déli-óceán szűnni nem akaró vízpermeteit. Ez a vírus évtizedek óta ott él a tengerben, a Finn, Firefly és Sharpie osztályok képviselői szintén immunissá váltak.

corona_01.jpg

"Döngess meg egy vitorlázót!' - szól az RYA frissiben útjára indított kampánya, melynek keretein belül partnert keresnek a jó ideje karanténba zárt emberek számára. Pete Berry (jónevű vitorlázó Lymingtonban) kapta a megbízást, hogy megalkossa az akció erkölcsi kereteit, csak egyedülálló vitorlázók és elzártak találkozhassanak. Sajnálom, hölgyeim, Sir Ben Ainslie nincs az étlapon. Mindig tudtuk, hogy a vitorlázók a legjobb szeretők, erre most már orvosi bizonyíték is van - mondta Berry.

Jelenlegi tudásunk szerint az olimpikonok a legjobb "célpontok": fittek, fiatalok és hozzá vannak szokva az alkalmi együttlétekhez. Ha még emlékszünk: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 450 ezer óvszert rendelt a 2016-os Olimpiára. Itt állunk tettre készen - jelentette ki egy brit sportoló.

april1_atyourservice.jpg

Több száz vitorlázó iratkozott fel a "Szeretkezz az emberiségért" listájára, közülük választhatnak azok a férfiak és nők - életkortól függetlenül -, akiket a karantén megfosztott a szexuális együttlét örömeitől. Azon korosabb sporttársaink, akikről bebizonyosodik, hogy rezisztensek, idősotthonok lakóit segítik majd ezekben a nehéz időkben. Ahogy egy híres szólóvitorlázó fogalmazott (név nélkül): ennyit igazán megtehetünk a csapatért, Nagy-Britanniáért és a bolygóért.

 

Április 1. a nap, amelyik szembesít minket azzal, milyenek vagyunk a másik háromszázhatvannégyen - Mark Twain

 

Érdekelnek további témák is, melyekből esetleg nem írunk cikket? Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr9915579380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása