Addig még bőven van hátra, de fejben el lehet kezdeni a felkészülést: nyár elején közhírré tették a következő Volvo Ocean Race útvonalát. A korábbiakhoz képest kimarad például Abu Dhabi, úgyhogy lesz rendes déli-óceáni szakasz. Frissebb hír, hogy a Comanche új egytestű transzatlanti rekordot állított fel - elvégre pont ilyesmikre építették. Zárásként pedig egy régi klasszikus, melyet ennyi év távlatából is hátborzongató nézni. Tartunk tőle, hogy még mindig nagyon sokan vannak, akik úgy gondolják, a vitorlázás olyasféle sport, ahol a legnagyobb gondot az jelenti, ha kilöttyen a pohárból a bor. Főleg nekik ajánljuk a harmadik videót.

 vor_2017-18_promo_yr.jpg

No, nézzük akkor a szakaszokat!

 Július 28-án, kora délután keresztezték a képzeletbeli célvonalat a 2880 mérföld végén, átadva a múltnak a Mari Cha IV 2003-as rekordját.

 Akárhány megtekintés után ez továbbra is a "beszarás" kategória:

 

Ne feledjétek, augusztus 8-án kezdődnek a vitorlás versenyek az Olimpián! Ahogy 2012-ben, úgy idén megint igyekszünk naponta beszámolni a történésekről. Már csak azért is, mert jelentős magyar csapat utazott ki:

- női egyszemélyes (Laser Radial): Érdi Mári

- férfi egyszemélyes (Laser Standard): Vadnai Benjámin

- férfi egyszemélyes, nehézsúlyú (Finn): Berecz Zsombor

- RS:X női: Cholnoky Sára

- RS:X férfi (immár HATODIK OLIMPIÁJÁN): Gádorfalvi Áron

 

fotó: Yann Riou

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr888955136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása