Az író, költő, újságíró 1980-ban másodszor költözött az Egyesült Államokba, feleségével San Diegóban telepedtek le. Napló 1976-1983 című művét 1984-ben fejezte be. Ennek 1976-os fejezetében meglehetősen markáns véleményt fogalmaz meg a vitorlázásról...

marai_ms_00.jpg

 

A kommerciálisan rothadt sportok világában már csak három olyan sportág maradt, amiben a technikán és az üzleten túl van még "sport": a tenisz, a lovaglás és a vitorlázás. Az utolsó a legkülönb virtus: a vitorlás jachtot úgy kell betörni, mint egy versenylovat. A kormányos egyedül van a kis jacht fedélzetén, és úgy szoktatja kézhez a csónakot, mint a lovas a lovát. Ugyanakkor szembeszáll a végzettel, az óceánnal és a légáramlattal. Mindez még "sport". A többi már csak mutatvány és nemzeti kábítószer.

Nem nagyon tudunk vele vitatkozni...

berecz_ms_01.jpg

A fenti idézethez Cserta Gábor fotóit hívtuk illusztráció gyanánt. A képeken Berecz Zsombor teszi a tőle telhetőt, hogy aztán a 2016-os riói - számára immár harmadik - Olimpián küzdjön meg az elemekkel és az ellenfelekkel.

berecz_ms_02.jpg

berecz_ms_03.jpg

berecz_ms_04.jpg

 

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

Márai Sándor fotója: innen

forrás: Márai Sándor: NAPLÓ 1976-1983, Helikon kiadó

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr98723390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása