Az elmúlt négy nap során nem kevés esemény történt, akkor nagyjából az egész mezőny egy vonalban állt. Bárki lehetett volna győztes. A Doldrums megviccelte a versenyzőket, ismét a felhőkért ment a harc. Nem lehetett tudni, hogy mikor melyik fog szelet vagy leállást hozni. A szél előrejelzést szinte lehetetlen pontosan meghatározni. Sok függött attól, ki kapja meg először a szelet és jut ki a Doldrumsból, mert annak behozhatatlan előnye lesz. Legalábbis úgy tűnt...

  

bru_150227_coppers_0420.jpg

   

   

   

Miután a mezőny kiért a szélbe, onnantól sima gyorsasági versennyé alakult át a küzdelem. Annyi volt kérdés, hogy ki tudja kihozni a hajójából a legnagyobb sebességet. A Dongfeng és az Abu Dhabi között igazi párbaj alakult ki, folyamatosan küzdött a két hajó az első helyért.

  

vor_150227_asanchez_9890-edit.jpg

   

Mint régen megtanultuk, két pont között legrövidebb (bár nem mindig a leggyorsabb) az egyenes út, ehhez tartotta  is magát mindenki. Senki nem merte elhagyni a falkát ezen a "gyorsasági szakaszon", mivel a hiba faktor mértéke túl nagy volt ahhoz képest, hogy mennyit lehetett volna vele nyerni.

Ekkor ünnepelte szülinapját Ian Walker (ADOR) Charles Caudrelier (Dongfeng).

       

   

Közeledve Új-Zélandhoz, ismét a felhőké volt a főszerep.  Az egyik reggelen a Dongfeng bele is akadt az egyik ilyen szélmentes övezetbe, és az első helyről pillanatok alatt visszaestek a harmadikra. Mindezt úgy, hogy mellettük az Abu Dhabi szépen széllel elhajózott a szemük láttára, a MAPFRE-val egyetemben.

   

   

És ezután...

   

bru_150226_coppers_c_20150226_081244_1.jpg

   

....végül aztán nem történt változás. A MAPFRE, a spanyol csapat nyerte meg a negyedik szakaszt, az Abu Dhabi előtt 4 perc és 25 másodperc előnnyel, ami semmiképp sem nagy különbség több, mint 5000 mérföld verseny után. Úgy kellett ez a a csapatnak, mint egy falat kenyér, hogy kicsit köszörüljék az első szakaszon ejtett csorbát.

Most a négy szakaszon négy különböző nyertesünk van, a következő etap jó eséllyel megint nem hagyja cserben azokat, akik izgalomra vágynak.

  

sca_150227_elled_dsc8651.jpg

  

A befutó sorrendje: MAPFRE, ADOR, Dongfeng, Alvimedica, Brunel, SCA

Rákendroll, bébi:

   

 

Az összetett állása: ADOR (8 pont), Dongfeng (8), Brunel (14), MAPFRE (16), Alvimedica (16), SCA (24), Vestas (28)

 

vor_150228_olleros_6039.jpg

   

Játékunk pillanatnyi első három helyezettje: Giraffe (8 pont), Gombi (7), AssoMarci (7)

  

bru_150228_coppers_0679.jpg

    

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

  

Folytatás március 14-én a kikötői futammal, majd 15-én az ötödik szakasz rajtjával.

   

fotók: Stefan Coppers (1,3,6); Ainhoa Sanchez; Anna-Lena Elled; Xaume Olleros

forrás: volvooceanrace.com

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr107227917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása