Előkerült az archívumból egy interjú, amelyben Chris Skinner elemzi a 2014-es Round North Island Race eseményeit - mindössze néhány órával azután, hogy befejezte versenyt.

vitorlas-tudattagitas-vitorlazas-negykezes-chris-skinner-versenyelemzes-round-north-island-race-00.jpg


Skinner akkor Truxton nevű hajójával indult, amikor pedig odaért hozzá a kamera, nyers és lényegre törő őszintességgel mesélte el, hogyan élték meg a négy szakasz történéseit.

A Round North Island Race csoda dolog ám, Új-Zéland északi szigetét kerüli a mezőny, négy szakaszra bontva, négykezes felállásban - azaz minden hajón csak ketten vannak.

vitorlas-tudattagitas-vitorlazas-negykezes-chris-skinner-versenyelemzes-round-north-island-race-01.jpg

A 2023-as verseny eredményeit itt tudod böngészni.

fotók: rayc.co.nz

(innen)

MÁSHOL A VILÁGBAN

1. A Sailors for the Sea útjára indította "Tiszta Hajóosztály" (Clean Class) programját.

A kezdeményezés lényege, hogy egész hajóosztályok mutassák meg elköteleződésüket a fenntarthatóság mellett. Arra ösztönzik a one-design flottákat, hogy a Tiszta Regatták gyakorlatát alkalmazzák az egész osztályra kiterjedő eseményekben, minél szélesebb körben terjesztve a vitorlázók által az óceánokra és vízi utakra gyakorolt pozitív hatást.

vitorlas-tudattagitas-vitorlazas-clean-class-clean-regatta-sailors-for-the-sea-bogre-03.jpg


A Clean Class kezdeményezés nyitott minden érdeklődő one-design flotta számára, függetlenül a tagság méretétől vagy az események számától, mindössze annyi szükséges, hogy az osztály környezeti hatását csökkenteni kívánják. A Clean Classes program a Clean Regattas keretrendszerre támaszkodik, amely arra ösztönzi az eseményeket, hogy megszüntessék az egyszer használatos tárgyak preferálását, védjék az érzékeny élőhelyeket és működjenek együtt helyi szervezetekkel.

(innen)

2. Buddy Melges halálára

vitorlas-tudattagitas-vitorlazas-buddy-melges-keith-musto-peter-harken-04.jpg

"Vannak pillanatok az életben, amikor rájövünk, milyen szerencsések vagyunk. Ilyen alkalmak voltak azok is, amikor versenyezhettem Buddyval és Bill Bentsennel.

Gloria és Buddy családja egyidős volt a miénkkel, kiváltság volt élvezni a társaságukat, ahogyan az volt látni Buddy folyamatos vitorlás sikereit is. Természetes volt és közvetlen, szívesen adott tanácsot bárkinek, akinek szüksége volt rá, legyen az fiatal vagy idős.

Mindent a legjobb tudása szerint akart csinálni, és ez se volt mindig elég.

Köszönjük Buddy, hogy megmutattad nekünk, miként lehet a legtöbbet kihozni az életből." - Keith Musto

Alább pedig Peter Harken megemlékezése:

 

fotó: cruisingworld.com

   

Érdekelnek további témák is, melyekből esetleg nem írunk cikket? Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr3618129978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása