34(!) induló csapat (idén női egység nélkül, de Alexandra South irányít egy hajót), köztük természetesen a címvédő Gotta Love It 7, hét tervezett futam, élő közvetítés, Sydney. Jól hangzik...

 

JJ_2014_race0_001.jpg

 

Rajtlista:

1   Gotta Love It 7:Seve Jarvin, Sam Newton, Scott Babbage
2   Thurlow Fisher Lawyers: Michael Coxon, Dave O’Connor, Trent Barnabas
3   Mojo Wine: Chris Nicholson, Mike McKensey, Ricky Bridge
4   C-Tech: Alex Vallings, Chris Kitchen, Joshua McCormack
5   Coopers 62-Rag & Famish Hotel: Jack Macartney, Mark Kennedy, Peter Harris
6   Sydney City Marine: David Witt, Tom Clout, Matt Wark
7   Smeg: Nick Press, Dan Phillips, Dave Ewings
8   Yamaha: David McDiarmid, Andrew Archibald, Mark Overington
9   Fisher & Paykel: Grant Rollerson, Peter Nicholson, Geoff Bauchop
10 Asko Appliances: Marcus Ashley-Jones, James Dorron, Jeronimo Harrison
11 Lumix: Jonathan Whitty, James Hozack, Aron Everett
12 Pica: Jamie Mears, Stewart Mears,Matt Searle
13 CST: Composites Howie Hamlin, Mike Martin, Nick Catley
14 Winning Appliances: Shane Smith, Shane Dickson, Jake Restall
15 Yandoo: John Winning, Andrew Hay, Jim Beck
16 Appliancesonline.com.au: Micah Lane, Paul Montague, Tom Anderson
17 Haier Appliances: Rick Peacock, Tristan Hutt, Nick Murray
18 Rabbitohs-Kenwood: Brett Van Munster, Joel Castle, Kurt Fatouris
19 The Kitchen Maker: Will Phillips, Malcolm Page, Cameron McDonald
20 Knight Frank: Riley Dean, Matt Coutts, John Little
21 Original Chia: Flemming Clausen, Soren Clausen, Kez Cameron
22 De’Longhi-Rabbitohs: Simon Nearn, Kieryn Cowan, Keagan York
23 Pure Blonde: Nick Daly, John Walton, James Smithers
24 Black Dog: Jarrod Simpson, Daniel Nixon, John Sweeny
25 Maersk Line: Graham Catley, Matt Randell, Brad Collins
26 Hyde Sails: Jack Grogan, Sam Caslin, Michael Banks
27 Magic Marine: Norbetr Peter, Finn Mrugalla, Eike Dietrich
28 Compassforex.com.au: Pedro Vozone, Jakub Jankowski, Daniel Watson
29 EuroLink: Friedrich Renner, Christian Meissner, Thomas Eggersdorfer
30 PB Towage: Josh Franklin, Tristan Hamilton, Barry Flanagan
31 Viagogo: Alexandra South, Greg Dixon, James Slee
32 Ilve: Oliver Hartas, Josh Marks, Tim Lake
33 Brisbane 18 Footers: Laurie Williamson, Daniel Smith, Nathan Smittmann
34 Layline Automation: Skip McCormack, Jody McCormack, Joe Penrod

  

Segítség: linkjeink új ablakban nyílnak, így, ha rájuk kattintotok, nem veszítitek el a fonalat.

  

 Február 28-án futottak egy meghívásos előversenyt (Eric Bowen emlékfutam), melyet a Gotta nyert a Pica (GBR) és a Fisher & Paykel előtt. Az "igazi" csatának március 1-jén vágtak (volna) neki. Csakhogy az égiek nem így akarták, miután az R1-ben (George Calligeros nagydíj) negyedik kísérletre végre elrajtolt a mezőny, 45 fokot fordult a szél, így a futamot félbeszakították. A második próbálkozás sem ment simán, addig feszült mindenki, hogy csak fekete zászló alatt tudtak nekivágni. A 8 csomós északkeleti szél még csak hagyján lett volna, de közben folyamatosan villámlott a város felett. Az első pályajelnél három új-zélandi egység haladt az első hatban, a Gotta huszonötödik volt. A második kör végére a szél elfordult 30 fokot, plusz gyengült is, így a Rendezőség rövidítést jelzett, de aztán újra a félbeszakítás mellett döntöttek, lévén már senki nem állt trapézon a hajókban.

 

JJ_2014_day1_001.jpg

  

JJ_2014_day1_002.jpg

       

 R2 (Cliff Monkhouse emlékfutam, március 2.): gyenge szél, de legalább egy rövidített futam belefért. A mezőny eléggé egyben maradt, a Gotta az első pályajeltől vezetett, végül az első kör végén 48 másodperccel futottak be a The Kitchen Maker előtt, de sokkal érdekesebbé teszi a dolgot, ha elmeséljük, hogy ez 20 méteres távolságot jelentett. A KM kormányát a Darren McKavanagh helyére schottosnak beugró Will Philips fogta, mivel az egyébként kormányzó Malcolm Page (és azért ő sem akárki) átadta helyét.

 

JJ_2014_day2_001.jpg

  

 Hajósoknak szóló hirdetmény: kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságaink, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter oldalunk is...

    

JJ_2014_day2_002.jpg

   

 R1 (újravitorlázva, eredtileg pihenőnap lett volna a március 3.): sokáig a Thurlow Fisher Lawyers vezetett, a helyet csak az utolsó kreuz végén csípte meg tőlük a Gotta a finoman lengedező északkeleti szélben. A végső sorrend az utolsó pillanatig kérdéses volt, lévén az öböl két oldalán mentek lefelé hátszélben, de végül Seve Jarvin-ék megtartottak egy kis előnyt.

 

JJ_2014_day3_001.jpg

  

 R3 (Alan Cole emlékfutam, március 4.): kialakult szél híján 45 perces halasztással kezdődött a program, a megismételt, fekete zászlós rajtban a CST Composites, a Haier Appliances és a Fisher & Paykel akart túl hamar áthaladni a vonalon, így 31 hajóra zsugorodott a mezőny. Az egy körrel rövidebbre vett pályán kettős új-zélandi sikert láthattunk, nyert a C-Tech (Alex Vallings, Chris Kitchen, Joshua McCormack), míg a Yamaha lett a második. Harmadiknak, legjobb ausztrálként a Lumix futott be. A Gotta tizenkettedikként zárt, az összetettben így is második volt: TFL (9), Gotta (14), C-Tech (18), Coopers 62 - Rag & Famish Hotel (19), The Kitchen Maker (20), Mojo Wine (24).

 

JJ_2014_day3_002.jpg

  

JJ_2014_day3_003.jpg

  

JJ_2014_day3_004.jpg

  

 R4 (A.J. Reynolds nagydíj, március 5.): végre-végre jó szélben, amit az is jelzett, hogy a mezőny 2-es riggre váltott (hogy egzaktak legyünk, 18 csomó). MW, C-Tech, Smeg, F&P bolya vezetett, a Gotta azonban a rontott rajt (bent a banda közepén) után jött felfelé, mint a talajvíz. Legtovább a MW bírta tartani őket, de az is csak a második kreuzot jelentette, a címvédő egység végül 1 perc, 37 másodpercet vert Chris Nicholson-ékra, akiktől a Smeg további 1 perc, 9 másodpercet kapott. Összetettben: Gotta (15), TFL (17), C-Tech (22), MW (26), Coopers (28), The KM (32).

 R5 (Bill Miller emlékfutam, március 6.): maradt a friss szél, ezúttal délről, de már nem mindenki használta a 2-es rigget. Az első kreuz végén Appliancesonline.com,au, nyakában a Gotta, bőszélben azonban De'Longhi - Rabbitohs futott elképesztőt, hetedik helyről álltak az élre. Vezető pozíciójukat a második kör végéig tudták tartani, miközben a lépést velük a MW és a Gotta. Kreuzban a Gotta előzött, aztán bőszélben ellépett a többiektől, míg valahonnan előkerült az Appliancesonline.com.au, másodikra szépített, igaz, 2 perc, 1 másodperc hátránnyal. A DR 12 másodperccel mögöttük jött, majd gyors egymásutánban a Yamaha, TFL, Asko Appliances, MW négyes esett be a célba.

  

JJ_2014_day5_001.jpg

   

 R6 ("Big Kite" emlékfutam, március 8.): 10 csomós keleti, mindenki az 1-es számú (azaz a nagy) riggel. Rajt után a Pica és a Haier Appliances brit csapatok vezették fel a mezőnyt, de egy partközeli szélforduló a Gotta Love it 7-t hozta fel elsőnek a kreuzbójához. mögöttük Haier, AA, Coopers, Knight Frank, Smeg. És ha a piros hajó egyszer elöl van... a második kreuz végén a Coopers állt a "peloton" élén, amely pozíciót aztán a Mojo Wine bitorolta el tőlük a harmadik cikk-cakk során. Míg ők egymással voltak elfoglalva, a Thurlow Fisher Lawyers felzárkózott rájuk, és bőszélben, ha nem is sokkal, de eléjük keveredett. Nyert a Gotta, utána TFL (+53 mp), MW (+56 mp, vagyis épp csak kikapott a TFL-től), Coopers (+1 p, 7 mp). Mivel itt már van ejtő, az élen Gotta (5), TFL (16), C-Tech (24), MW (24), Yamaha (32), Coopers (32). És ezzel le lett lőve a végpoén is, a Gotta Love it 7-t már senki sem tudta lenyomni a pontok alapján, így címvédésre került sor. Meg egyébre is... *

 R7 (Alf Beashel emlékfutam): gyenge kelet-északkeleti szél, és talán a regatta legizgalmasabb csatái. Rajt után a Yamaha állt az élre, nyomában a Gotta. Bőszélben a kiwik még el is léptek az üldözőktől, míg az Asko Appliances, amely majd' egy perc hátrányt dolgozott le, megérkezett a Gotta fenekébe. A második kreuz során az AA és a Gotta lelépte a Yamaha-t, majd bőszélben a Gotta az élre állt. És mint tudjuk... de most nem így történt, az AA fordított, és 12 másodperccel Jarvin-ék előtt futott be, akik mögött 7 másodperccel beesett a célba a Yamaha is. A továbbiakban Mojo Wine, Pure Blonde, C-Tech.

 Az első hat: Gotta Love it 7 (Seve Jarvin, Sam Newton, Scott Babbage; 7 pont), Thurlow Fisher Lawyers (Michael Coxon, Dave O'Connor, Trent Barnabas; 24), Mojo Wine (Chris Nicholson, Mike McKensey, Ricky Bridge; 28), C-Tech (30), Yamaha (35), Asko Appliances (41). És ezzel hivatalossá vált, hogy Seve Jarvin hatodszor nyerte meg a JJ-t. A teljes végeredmény itt.

 * Beérte a jelenleg a csapat menedzsereként dolgozó Iain Murray 1977-1982 közötti teljesítményét.

  

 (fotók: 1-3,6,10: Frank Quealey; 4,5: Beth Morley; 7-9: Craig Greenhill)

 (forrás: 18footers.com.au)

   

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr475851025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása