Dupla 470 - Olimpia D13

2012.08.10. 15:33

 A tegnapi elégtelen szélviszonyok miatt mára került át a férfi 470-esek éremfutama. És erre a napra volt ütemezve ugyanebben a hajóosztályban a női elit küzdelme is. Mindkettőben dobogóra esélyes britekkel. Valószínűleg ez is közrejátszott a nézők számának alakulásában.

London_2012_SailWorld_day13_04_a.jpg

  A fiúk kezdtek, az élen álló ausztráloknak négy pont előnye volt, ők elvileg biztonsági menetre törekedtek, csak a hazai egységre kellett figyelniük. Ez alapvetően sikerült, nyertek a horvátok (Sime Fantela - Igor Marenic), akik ezzel a hatodik helyen végeztek. Második lett a Belcher - Page kettős, és ezzel be is végeztetett, ők lettek az olimpiai bajnokok. Harmadik helyen érkeztek az argetínok, biztosítva a maguk számára a bronzot. Patience és Bithell negyedikként ért célba, de akkora ünneplést csaptak az ezüst hírére, mintha legalábbis megnyerték volna a versenyt.

London_2012_SailWorld_day13_02_a.jpg

London_2012_SailWorld_day13_03_a.jpg

London_2012_SailWorld_day13_05_a.jpg

London_2012_SailWorld_day13_06_a.jpg

 Alant az olimpiai bajnok Mathew Belcher - Malcolm Page páros.

London_2012_SailWorld_day13_07_a.jpg

 Egykor jöttek a lányok, itt az élen pontazonosságal állt az új-zélandi Aleh - Powrie és a brit Mills - Clark kettős. Vagyis, aki előbb fut be, azé az arany. A lenti kép alapján Aleh-ék elszúrták a rajtot, ehhez képest elsőként értek a kreuzbójához (13 másodperc előnnyel az olasz kettős előtt), a britek a pályakulcsot cipelték. És onnan csak egy helyet tudtak javítani. Nagy szerencséjükre a hollandok sem mentek jól, így velük szembeni kilenc pont előnyük még nőni is tudott.

London_2012_SailWorld_day13_08_a.jpg

 Az új-zélandi egység végül 40 másodpercet vert a második helyezett olaszokra (ötödik) és ötvenet a németekre (nyolcadik), övék lett a győzelem. Másodikak a britek, harmadik a holland egység.

London_2012_SailWorld_day13_09_a.jpg

London_2012_SailWorld_day13_01_a.jpg

 Női párosverseny: a tegnap elmaradt helyosztók (5-8.) sorsa még bizonytalan, ma az elődöntőkre került sor. Két nyert meccsig tartottak a párharcok, és mindkettőben szükség volt a három futamra. Végül az eddig is meggyőző ausztrálok 2:1-re győztek a finnek ellen, a spanyolok (selejtező harmadik) legyűrték az oroszokat (selejtező második) - szintén 2-1. Bronzmeccs és döntő holnap, a többit meglátjuk. Hogy őszinték legyünk, leesne az állunk, ha nem az ausztráloké lenne az arany, de persze sosem lehet tudni.

(fotó: Matthew Sheahan/Ian Roman)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr144705595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása