Mai hírünk szereplői erősen kötődnek a Földkerülő versenyhez. A hölgyek most készülnek, Chris Nicholson pedig a legutóbbi regattán indult.

   

SCA_2013oct4_001.jpg         

 - A Team SCA végül Samantha Davies-t nevezte meg a tisztán nőkből álló csapat szkippereként, és az egyes számú Volvo Ocean 65-ös hajó hozzájuk került. Az Angliában megejtett tesztek és hajóátvétel után a brigád (férfi edzői társaságában) megindult bázisa, Lorient felé. Útjuk során az Angol-csatornában készült róluk pár fénykép október 4-én:

             

SCA_2013oct4_002.jpg          

SCA_2013oct4_003.jpg

          

 És videó:

              

 

 Szolgálati közlemény: kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságaink, amiket csak azon jelenítünk meg! És ott van még Twitter oldalunk is...

                                       

 - Holnap (az időeltolódás miatt pontosabb, ha azt mondjuk: október 13-án, vasárnap) kezdődik az Ausztrál 18 lábas szkiffek Szövetségének 2013-14-es versenysorozata a Sydney-öbölben. Már ez önmagában felvillanyozza a téma iránt fogékonyakat, de a Mojo Wine csapata még rátett egy lapáttal: kormányosuk nem más lesz, mint a 2001 óta lényegében csak a Volvo Ocean Race-re koncentráló Chris Nicholson.

 Na persze nem 32 évesen született a VOR-ba, volt neki előélete is: Olimpia, 49er és 505 világbajnoki cím. Ezen felül a kilencvenes években a Grand Prix sorozatban belekóstolt a 18 lábas szkiffezésbe is. Legénysége Mike McKensey és Ricky Bridge lesz, előbbi sok éve nyomja az osztályban, utóbbi kétszeres ausztrál bajnok 16 lábas szkiffben, valamint az ötletgazda: mindhárman a Macquarie tavon nőttünk fel, végigjártuk az ifjúsági osztályokat. Nico nagy hatással volt a vitorlás karrieremre. Amikor arról az álmomról meséltem neki, hogy meg akarok nyerni egy 18 lábas bajnoki címet, láttam a szemében a csillogást.

 Chris Nicholson: mindig figyelemmel követtem a JJ-t, de sosem volt mósom indulni rajta. Tavaly a Déli-óceánon Ackland-ből Itajaí-ba tartva is bújtam az eredményeket, de azt hiszem idén kissé melegebb körülmények között élvezhetem a dolgot.

 A hajó Új-Dél-Wales 2013-as bajnokságán:

                  

Mojo_NSW_2013.jpg                    

 

 (fotók: 1-3: Rick Tomlison; 4: Frank Quealey)

 (forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr795565472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása