Hírblokk - markáns előnyök

2012.09.21. 16:16

 Chicago, Torbole, Rochester.

Farr40_worlds_2012_01.jpg

 - Farr40 világbajnokság: nem tudjuk, hogy a hazai pálya segített-e, az mindenesetre tény, hogy a helyi illetőségű Helmut Jahn és csapata (Flash Gordon 6) nyert, 41 pontot gyűjtve, második lett az olasz Enfant Terrible (51), harmadik a tavalyi győztes Transfusion (AUS), 52 ponttal. Legszebb az egészben, hogy Jahn-ék még csak futamot sem nyertek. Ellentétben a másodikkal (1 győzelem), a harmadikkal (2), a negyedikkel (3), az ötödikkel (1) és a hatodikkal (1).

 Teljes végeredmény: http://yachtscoring.com/event_results_cumulative.cfm?eID=651

 Egyúttal könyvajánló: a hajó és az osztály történetét bemutató album a SouthAtlantic kiadótól rendelhető.

 Zenés összefoglaló, valamint az egyes napok eseményei szétbontva itt tekinthetőek meg.

 - Tornado világbajnokság: szerdán szélcsendesen telt a délelőtt, a Rendezőség délután kettőig reménykedett a jó ég tudja, miben, de aztán kénytelen volt másnapra halasztani. Viszont az osztály megejtette éves rendes gyűlését, ahol próbáltak utat találni a jövőre nézvést, pláne annak fényében, hogy nem kerültek vissza az Olimpiára. Roland és Nahid Gaebler pedig visszalépett elnöki és pénztárosi pozíciójától. Előbbit Jürgen Jensch veszi át.

Tornado_worlds_Gaeblers.jpg

 Csütörtök reggel napsütés, ennek megfelelően elkezdett felépülni a termik, a hatodik futam 10-12, míg a hetedik 18-20 csomós szélben zajlott. A korábban is az élen álló Jordanisz Pasalidisz - Konsztantinosz Trigkonisz (GRE) kettős nyerte az utóbbit, és ezzel - kiejtve a kedden begyűjtött egyetlen második helyét - hat ponttal áll az élen. A második Matteo Ferraglia - Lorenzo Bianchini (ITA) párosnak 19 pontja van. A görögöknek tehát innentől nincs túl nehéz dolguk a mai zárásban, ha meg akarják védeni tavaly megszerzett címüket.

 - J24 világbajnokság: Maurizio Santa Cruz (BRA). Nem lehet tovább ragozni: 96 induló*, kilenc futam után úgy vezet a Bruschetta, hogy van 39 pontja. A második Mike Ingham és csapata (USA) 81-et gyűjtött eddig. És már csak egy futam lehet. Van kérdés?

J24W12-7042.jpg

* a világ legnépesebb tőkesúlyos one-design osztályáról beszélünk.

 (fotók: 1: Kurt Arrigo; 2: Tornado osztály; 3: Tim Wilkes)

 (forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr614793137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása