Ott hagytuk abba, hogy a párosversenyben az Oracle Spithill, míg mezőnyben az Oracle Coutts kezdett győzelemmel (és Spithill ott második lett).

ACWS_SF_racing_001.jpg

 Aztán szétváltak útjaik, mivel az ifjú ausztrál vezette egység 1, 7, 1, 2,1-gyel folytatta, és ezzel hat futam után vezette a listát (61 pont*), míg az új-zélandi és csapata 6, DNF, DNS, 5, 6-ot hozott össze. A két betűs eredmény oka prózai: Coutts benézett valamit a napi első rajtnál, és a jobb testtel keményen nekiütközött a rajthajónak. "Azt hittem, Jimmy (Spithill - iSail) le fog ejteni, és beférek." Káresemény és két kihagyott futam.

ACWS_SF_racing_006.jpg

A mezőny további része viszont rendes keresztbe veréseket produkált, valószínűleg ennek köszönhető, hogy az Energy Team 4, 7, 3, 7, 1, 3-mal második tudott lenni hat futam után (48 pont). A harmadik és negyedik helyen pedig Team Korea, Luna Rossa Piranha volt a sorrend, 45-45 ponttal.

ACWS_SF_racing_002.jpg

A lista végén a China Team kullog, 11, 11, 10, 10, 11, 10 mintázattal (9 pont), előttük a J.P. Morgan BAR áll (26 pont), de legalább nekik változatosak az eredményeik: 10, 5, 9, 4, 10, 8. Ha valakinek semmit sem mond a név, az vagy nem olvasta ide vonatkozó cikkünket vagy feledékeny.

 Érdekesség még, hogy az Artemis Racing két csapattal vesz részt a küzdelmekben, a Fehér brigád ötödik, míg a Piros kilencedik.

ACWS_SF_racing_003.jpg

ACWS_SF_racing_004.jpg

 A párosversenyek selejtezőiben csupa 2:0-ás eredmény született (Luna Rossa Swordfish - China Team, Luna Rossa Piranha - Artemis Racing Red, J.P. Morgan BAR - Team Korea), a három győztes ment a többiek közé a negyeddöntőbe, ahol Artemis Racing White, Oracle Spithill, ETNZ, Oracle Coutts voltak a továbbjutók. Az elődöntőben Coutts-ék lenyomták a fehér Artemis csapatot, míg Spithill-ék az ETNZ-t. Vagyis házidöntő.

ACWS_SF_racing_005.jpg

* az első tizenkét pontot kap, a második tizet, a harmadik kilencet és így tovább lefelé.

(fotók: Gilles Martin-Raget)

(forrás. americascup.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr834733041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása