Előző híradásunkban a két szerencsétlenül járt egységgel foglalkoztunk, akiket megevett a Földközi-tengeri ítéletidő. Az Abu Dhabi-nak, ha minden jól megy, ma elkészül az új árboca és ismét nekiindulhat, hogy nyomába szegődjön az élen járó négy egységnek.

 

 

A versenyben lévő négy egység két részre szakadt az elmúlt 24 órában. A Telefónica, a Puma és a Camper Madeira felé vette az irányt, stratégiájuk, hogy minél nyugatabbra menjenek az erősebb szelek reményében. Franck Cammas, a Groupama szólóvitorlázó csillaga, aki most először próbál szerencsét a VOR-en, három versenytársához képest rizikósabb stratégiát választott: az afrikai parthoz ragadva, a gyengébb szelekkel táplált, de rövidebb utat választotta, és reggelre be is jött nekiElőző postunkban a két szerencsétlenül járt egységgel foglalkoztunk, akiket megevett a földközi tengeri ítéletidő. Az Abu Dhabi-nak, ha minden jól megy, ma elkészül az új árboca és ismét nekiindulhat, hogy nyomába szegődjön az élen járó négy egységnek.

A versenyben lévő négy csapat két részre szakadt az elmúlt 24 órában. A Telefónica, a Puma és a Camper Madeira felé vette az irányt, stratégiájuk, hogy minél nyugatabbra menjenek az erősebb szelek reményében. Franck Cammas, a Groupama szólóvitorlázó csillaga, aki most először próbál szerencsét a VOR-on, három versenytársához képest rizikósabb stratégiát választott: az afrikai parthoz ragadva, a gyengébb szelekkel táplált, de rövidebb utat választotta, és reggelre be is jött neki.

 

 

A VOR legutolsó kiadott hivatalos közleménye szerint előnyük hét tengeri mérföld volt a második Telefónica-val szemben. Az alábbi kép tanúsága szerint előnyük jóval nagyobb.

A nap híre mindettől függetlenül, hogy Iker Martinezt és Xabi Fernandezt, a Telefónica csapatának vezetőit választotta tegnap este az év férfi vitorlázóinak az ISAF.

 

 

A páros a VOR70-es fedélzetéről üzent rajongóinak és az ISAF-nek, amelynek megköszönték a díjat és ígérték, a fedélzeten a megfelelő módon ünneplik majd meg az elismerést.

Vajon sikerül ma visszaszerezniük a Groupamától az elsőséget?

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr903439736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása