Szólóban, duplázva

2010.08.27. 15:44

Véget ért a 41. La Solitaire Du Figaro 2010 versenye. Volt minden: gyenge és élénk szél, inshore és offshore versenyzés, napsütés és vihar, dráma és akció. Egy valami azonban ezúttal egységes volt: a végső győztes, Armel Le Cléac'h (Brit Air) a verseny 4 szakaszából 3-at is megnyert. Ezzel egyrészt ismét övé a cím 2003 után másodjára, másrészt belépett a duplázók elitkörébe is.

La Solitaire du Figaro 2010 - Armel Le Cléac'h a győztes

Az egy hónapja elindult, 41. Solitaire du Figaro szólóversenyt egészen Kinsale-ig követtük már, most azonban a negyedik szakasz befejeztével már a végeredményt is elárulhatjuk.

Persze nem ment minden ilyen simán. A negyedik szakasz rajtját kétszer is visszalőtték, a 44 versenyző idegeskedett, volt ütközés is, amiben mindkét érintett hajó (Bernard Stamm - Cheminées Poujoulat és Matthieu Girolet - Entreprendre Lafont Presse) megsérült, és visszatért a kikötőbe, ahol kiderült, kénytelenek lesznek feladni a versenyt (persze a vétlen hajót szakaszteljesítőnek számolták el).

A többieknek elkezdődött a cirkálás a Fastnetig, utána spinakkerrel  hosszan le Cherbourgig.

A mezőny hamar szétszakadt, jó 20 mérföld volt a távolság a sereghajtók és az éllovasok között. Az élen Armel Le Cléac'h mellett Corentin Douguet (E.Leclerc Mobile) és a két Skipper Macif hajóval François Gabart és Eric Peron haladtak.

Másnap már kezdett lemenni a nap, amikor Cherbourg-Octeville öblébe érve - és bebiztosítva összetett győzelmét - Armel Le Cléac’h elsőként futott be. A szakaszmásodik Corentin Douguet, a harmadik pedig François Gabart lett, akik összetettben is - igaz fordított sorrendben - megszerezték a dobogón még üresen maradt helyeket.

 

Végeredmények:

1. Armel Le Cléac'h (Brit Air) 252h 55' 03"

2. François Gabart (Skipper Macif 2010) + 01h 28' 08"

3. Corentin Douguet (E.Leclerc Mobile) + 02h 36' 40"

A legjobb újoncként Anthony Marchand (Espoir Region Bretagne) a 15. helyen végzett + 05h 28' 31" idővel.

 

Forrás: Solitaire

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr393439596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása