605 tengeri mérföld hosszú pálya a karibi térségben. Nálunk hideg, szél, néha eső, ők meg egy szál pólóban indultak neki (esetleg gatya is volt rajtuk, de viharruha biztosan nem).

 

Reggel kellemes meglepetés érte a jelen lévőket, a napok óta tartó szárazságból fakadó vízkorlátozás és 40 Celsius fok körüli hőmérséklet hatásait eső enyhítette.

A hétfői rajt előnyadásos rendszerben zajlott, a legkisebbek 12:30-kor lőhettek ki. Legjobban, stílszerűen, a Catapult nevű J 122-es kapta el a ritmust. A második csoportban már komolyabb méretű gépek versengenek, itt találjuk Karl Kwok 80 lábas Farr hajóját a Beau Geste-t, vagy épp egy olasz Swan 90-est, a DSK Pioneer-t.

 

Vegyes mezőny

 

Végül egy ORMA 60-as trimarán, a Region Guadeloupe vetette magát a mezőny után, fedélzetén mindössze két versenyzővel (John Burnie és Claude Thelier).

Mi sem természetesebb, hogy a küzdelem követhető az interneten keresztül, amihez itt minden szükséges információ megtalálható.

Az eseményen 11 ország versenyzői vannak jelen, a következő országokból: Antigua, Kanada, Franciaország, Nagy-Britannia, Hong Kong, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Dél-Afrikai Köztársaság, Amerikai Egyesült Államok.

 

(fotó: Carlo Borlenghi)

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr783439497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása