Ha vannak a vitorlázásban klasszikus ÉS elegáns osztályok, a "méteres" típusok biztosan közéjük tartoznak. Érdekes bennük, hogy hiába régi alapításúak, a mai napig élők, sőt, képesek a fejlődésre.

vitorlas-tudattagitas-vitorlazas-hirek-elegans-versenyzes-meteres-vilagbajnoksagok-2023-00.jpg

Nézzük őket emelkedő számsorrendben!

6mR

A világbajnokságnak a Royal Yacht Squadron adott otthont augusztus 31. és szeptember 8. között, a regattán 33 hajó vett részt (18 az "Open" és 15 a "Classic" kategóriában).

Már a megnyitó egy élmény:

A végeredmény nyolc futam alapján alakult ki.

Első nap:

Második nap:

A mezőny legidősebb és legfiatalabb hajója (van köztük majd' száz év):

A győztesek:

  

8mR

Genova, augusztus 28.- szeptember 2. Rendező a Royal Italian Yacht Club (Yacht Club Italiano), Olaszország legrégebbi vitorlás klubja (alapítva 1879-ben). 20 hajó, meglehetősen magabiztos svájci győzelem.

 

12mR

Július 30. és augusztus 5. között Newportban gyűlt össze a tíz hajós mezőny, az Ida Lewis Yacht Clubban, hogy két kategóriára bontva ("One Design" és "Traditional & Vintage") mérkőzzön meg a világbajnoki címekért, melyeket végül a Challenge 12 és a Columbia hódítottak el. Érdekesség, hogy 2019-ben, amikor legutóbb Newportban rendezték a világbajnokságot, szintén ez a két hajó győzött.

Hosszú menet volt, a futamok öt napot töltöttek ki. Minden összefoglaló elején fél percet elvisz a szponzor bemutatása, a második videónál már bátran ugord át, de elsőre legalább nézd meg, az se semmi.

 

Ötödik  nap, itt másfél perc az elején a marketing.

 

Érdekelnek további témák is, melyekből esetleg nem írunk cikket? Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg!

 

fotók: Maria Muina / Sailing Shots

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr9518217461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása