A World Sailing (Nemzetközi Vitorlás Szövetség) minden évben megrendezi az ifjúsági világbajnokságot, ami egyfajta leképezése az olimpiai megmérettetésnek, illetve azoknak az eseményeknek, ahol összevontan szerepelnek az olimpiai hajóosztályok. A regattán Magyarország is képviseltette magát.

vitorlas-tudattagitas-vitorlazas-ifjusagi-vilagbajnoksag-2022-haga-00.jpg

Miközben a múlt héten itthon mindenki a Kékszalag-világbajnokság lázában égett, és a különböző felületeken egymás sarkát taposták a Magyarországon világhírű vitorlázók, a háttérben szép csendben lezajlott egy szerintünk legalább annyira fontos verseny. Ez volt az idei Youth Sailing World Championship (Ifjúsági Világbajnokság*), Hágában. Ezen 12-19 év közötti fiatalok küzdöttek egymással, olyan sportolók, akiknek egy része a profi lét és az Olimpia felé kacsingat. Vagyis valószínűleg van színvonal, az itt indulók meghatározó alakjai lehetnek a következő évek vitorlázásának. Nem beszélve a nemzetközi kapcsolatépítés lehetőségéről.

vitorlas-tudattagitas-vitorlazas-ifjusagi-vilagbajnoksag-2022-haga-01.jpg

Részt vevő hajóosztályok:

- női és férfi windsurf: ifjúsági iQFoil (8 nm-es riggel)

- női és férfi egyszemélyes dingi: ILCA 6 (leánykori nevén Laser Radial)

- női és férfi szkiff: 29er

- női és férfi/vegyes kétszemélyes dingi: 420

- vegyes kétszemélyes többtestű: Nacra 15

- női és férfi kiteboard: FormulaKite

Összefoglaló az első napról:

Magyarországot az alábbi sportolók képviselték:

- női windsurf: Árendás Luca Rozália (26/29)

- férfi windsurf: Kossovics Máté (23/31)

- női egyszemélyes dingi: Vida Róza (31/56)

- férfi egyszemélyes dingi: Sigmond Soma (14/61)

- női szkiff: Kis-Szölgyémi Luca - Ugron Hanga (19/23)

- férfi szkiff: Tóth Attila - Borda Levente (12/24)

- vegyes kétszemélyes többtestű: Kutas Fülöp - Kolcsár Csenge (13/14)

Összefoglaló a második napról:

A nemzetek sorrendjében Spanyolország lett az első (57 pont), Franciaország a második (69), Olaszország a harmadik (80). Magyarország huszonkettedik lett hatvanhét nemzetből.

Összefoglaló a harmadik napról:

A komplett eredménylistát itt tudod böngészni. Felhívjuk a figyelmed a férfi windsurf-re, ahol a brit Charlie Dixon, a női egyszemélyes dingire, ahol az ír Eve McMahon, és a férfi szkiffre, ahol az argentin Maximo Videla - Tadeo Funes de Rioja páros nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Minimum ezeket a neveket érdemes megjegyezni...

Összefoglaló a negyedik napról:

*keress rá az "ifjúsági világbajnokság vitorlázás" szóösszetételre a Gúgölben, aztán essen le az állad, hogy TÉNYLEG egy büdös szó nem esett az idei regattáról itthon.

Összefoglaló az ötödik napról:

  

Érdekelnek további témák is, melyekből esetleg nem írunk cikket? Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg!

 

fotók: eblueeconomy.com, livesaildie.com, sailweb.co.uk

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr817885569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása