Rome Kirby úgy érezte, hogy a jéghegyekkel való találkozás "nagyon jó kaland" lehet, ezért elindult, hogy úttörője legyen az igazán hidegben való foil-os vitorlázásnak.

vitorlas-tudattagitas-vitorlazas-jeghegy-rome-kirby-mustang-survival-sail-gp-fogo-00.jpg

Kirby a Rhode Island-i Newportból indult útnak, 30 órát utazott Új-Fundland legészakibb csücskéig, ahol végül megpillantotta az Iceberg Alley néven ismert jéghegycsoportot a Labrador-áramlatban. Fogo kissé kietlen hely, 2000 ember otthona, ahol a vízhőmérséklet akár -1,6 Celsius-fokig is süllyedhet. A projekt során a csapat szó szerint  ismeretlen terepen járt: "Nem létezik senki, akit felhívhattunk volna, hogy megkérdezzük a korábbi tapasztalatairól.Tényleg úttörők voltunk valamiben." Kirby a kísérletre a Moth világbajnokságról érkezett, és "elég magabiztosnak" érezte magát.

A hideg hőmérséklet igen nehézzé teszi még az olyan egyszerű feladatokat is, mint a hajó felszerelése: "Ez egy nagyon kemény környezet, alázatra tanít."

"Arra rájöttünk, hogy lehetséges megcsinálni, ha visszamegyünk és újra megpróbáljuk, tudni fogjuk, miként álljunk neki."

(innen)

MÁSHOL A VILÁGBAN:

1.

Megnyílt a nevezés a 2022-es Rolex Sydney Hobart Yact Race-re.

2.

Speciális rajtszámokat osztanak az idei Star világbajnokságon

Idén ünnepli századik születésnapját a Star világbajnokság, ennek apropóján a szervezők különleges meglepetésekkel készülnek. Ezek egyike, hogy rajtszámként osztanak ki minden olyan évet, amikor Star világbajnokot avattak. Első körben azoknak ajánlották fel a "saját" számukat, akik nyertek világbajnokságot (és még élnek). Sokan közülük elfogadták az invitálást, és jelezték részvételi szándékukat, míg néhányan lemondtak a lehetőségről, így az ő évük szabad. Ezek után a nevezők érkezési sorrendben választhatnak a még elérhető számok közül. A 2022-es Star világbajnokságot az Eastern Yacht Club (Boston, USA) rendezi, szeptember 8-17. között.

vitorlas-tudattagitas-vitorlazas-star-vilagbajnoksag-2022-rajtszam.jpg

fotó: livesaildie.com

 

Érdekelnek további témák is, melyekből esetleg nem írunk cikket? Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg!

  

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr8917852605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása