Magyar Sámánok menni Bahrein

2022.06.03. 07:56

Bahrein úgy hirdeti az SSL GOLD CUP döntőjét, mint a vitorlázás világbajnokságát, párhuzamot vonva a november végi katari FIFA-eseménnyel.

vitorlas-tudattagitas-samanok-star-sailors-league-donto-2022-bahrein-00.jpg

A SSL (Star Sailors Leaugue) évek óta létező versenysorozat, mely kezdetben lehetőséget teremtett arra, hogy a vitorlázás különféle ágaiban kiemelkedő eredményeket elérő sportolói egymás ellen is küzdhessenek - azonos feltételekkel. Később bejött a képbe az egyes eseményeken elért teljesítmények összehasonlíthatósága, a saját fejlesztésű ranglista segítségével. Ez pedig alapul szolgál arra, hogy az egyes nemzeteket a sportolóik pontszáma szerint sorba állítsák, és meghatározzák, kinek kell kvalifikálnia magát a döntőre, és ki jut oda a pontszámai alapján.

vitorlas-tudattagitas-samanok-star-sailors-league-donto-2022-bahrein-01.jpg

A Bahreini Királyság 2004 óta ad otthont nemzetközi sporteseményeknek, köztük az F1 Bahreini Nagydíjnak, a 2017-es Ázsiai Kerékpáros Bajnokságnak, a 2017-es, 2018-as és 2019-es amatőr MMA-világbajnokságnak. A vitorlás rendezvénynek a kikötőt, strandot, kerteket és kikötői sétányt magába foglaló Water Garden City ad otthont.

"Az SSL Gold Cup 2022 fontos lépés Bahrein 2030-ig terjedő hosszú távú célkitűzésében, amelyet Őfelsége, Szalman bin Hamad Al Khalifa sejk, a trónörökös dolgozott ki a bahreini turizmus  népszerűsítésére" - mondta Khalifa Bin Abdulla Al Khalifa sejk, a Bahreini Tengeri Sportegyesület elnöke. "Több mint 30 éve dolgozunk a bahreini és az arab világ vitorlázás lehetőségeinek népszerűsítésén, a 2022-es SSL Gold Cup házigazdai szerepe nagy jelentőséggel bír Bahrein és a bahreini vitorlázás számára. Ez komoly lépés a Bahreini Királyság sportfejlesztési tervének megvalósításában."

vitorlas-tudattagitas-samanok-star-sailors-league-donto-2022-bahrein-02.jpg

A rangsor alapján ötvenhat nemzetnek van esélye részt venni a döntőn, ahol végül negyven csapat indulhat, 11-11 vitorlázóval a fedélzeteken. A házigazda és a lista első 23 tagja automatikusan bekerül a döntőbe, a 25-56. pozíciót elfoglalóknak selejtezőkön kell részt vennie a május-július időszakban. 

A május 19-től július 17-ig tartó selejtezősorozatnak öt szakasza lesz, a részt vevő csapatok négyes csoportokban küzdenek meg egymással. A három-négy napos versenyek után minden csoportból csak a két legjobb jut tovább a döntőbe.

vitorlas-tudattagitas-samanok-star-sailors-league-donto-2022-bahrein-03.jpg

A csapatok kapitányai között olyan  nevekkel találkozhatunk, mint Santiago Lange (Argentína), Tom Slingsby (Ausztrália), Robert Scheidt (Brazília), Anne-Richard Clarke (Kanada), Marie Rindom (Dánia), Ian Williams (Nagy-Britannia), Xavier Rohart (Franciaország), Francesco Bruni (Olaszország) vagy Taylor Canfield (Egyesült Államok). Legénységeik soraiban pedig egymást érik az olimpiai érmesek, America's Cup résztvevők, Sail GP-huszárok és világbajnokok. A "Sámánok" néven futó magyarokat Berecz Zsombor (négyszeres olimpikon, olimpiai ezüstérmes: Finn, Tokyo 2020) irányítja, a csapat - mint az a fenti táblázatból látható - ott van a legjobb 24 között, így a selejtezők kihagyásával utazik majd a döntőre.

vitorlas-tudattagitas-samanok-star-sailors-league-donto-2022-bahrein-04.jpg

 

Érdekelnek további témák is, melyekből esetleg nem írunk cikket? Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg!

  

fotók: starsailors.com, Sámánok Facebook

forrás: starsailors.com

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr4517846607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása