Mindenki azt várta, hogy ennek a hétnek a legnagyobb híre az lesz, melyik várost választja a 37. America's Cup helyszínéül a Védő Emirates Team New Zealand és az általa képviselt klub, Royal New Zealand Yacht Squadron. Nos, az események durván rácáfoltak a várakozásokra, az élet jónéhány lapáttal rátett a dologra, elhomályosítva a tényt, hogy Barcelona lett a kiválasztott.

vitorlas-tudattagitas-aprilis-bolondja-2022-0.jpg

1.

Sokan a március 30-ai hivatalos bejelentés ellenére sem tekintik lefutottnak a helyszínválasztási meccset, a Dzsiddával pályázó a szaúdiak "szabad szemmel is jól látható összegű" készpénzt ígérnek bárkinek, aki bármilyen döntési befolyással rendelkezik. És úgy tűnik, Larry Ellison is megjelent a színen, ajánlatában komplettre épített és kifizetett infrastruktúra, valamint "kellő mértékben" megvesztegetett San Francisco-i városvezetőkről beszél: "Néhány fanyalgó parasztot felháborított, hogy amikor a városban rendezték a Kupa eseményeit, az több mint 5 millió dollárba került az adófizetőknek, ami kicsit elmaradt az eredeti becslések szerint ígért 250 millió dolláros bevételtől. Pedig ez nem több, mint kerekítési hiba. Krisztusom, nekem 5 millió dollárom van minden házam minden párnájának cihájában!"

Könnyen lehet, hogy Ellison olyan alkut köt a szindikátusokkal és a várossal, amit senki nem tud visszautasítani: 2024 késő nyarán a San Franciscó-i öbölben rendezik meg az eseményt, ő pedig ír egy csekket félmilliárd dollárról, hogy mindenki boldog legyen, aztán lehet kussolni. Ráadásul a hírek szerint szeretne Kihívó lenni, ami kissé bonyolítja a helyzetet. Újabb részletek, amelyeket a drága ügyvédek zsíros honoráriumért tárgyalhatnak ki.

(via scuttlebutteurope)

2.

Ha a világ citromot ad, készít belőle limonádét - tartja a mondás. Amikor az éghajlatváltozás megemeli a tengerszintet... hozz létre egy új sportági alműfajt. Az idén ősszel induló és a Föld megsemmisüléséig évente megrendezésre kerülő Miami Street Sailing Series a nehézségeket lehetőséggé változtatja: szélhajtású skimboardok futnak versenyeket Forma-1-es stílusú pályákon, egy amerikai nagyváros elárasztott utcáin.

"Igazán katasztrofális árvizeket még vagy egy évtizedig nem fogunk itt látni" - mondta az esemény alapítója, Heywood J'Blougghmei - "de ez tökéletesen illik az esemény stratégiájához. Modern városi infrastruktúrát akarunk a szurkolóknak a nézettség, a versenyen való részvétel és a szponzorok bemutatkozása érdekében, és ehhez mindössze 4-6 hüvelykes vízállásra van szükség."

"Persze nagyszerű móka lenne, ha tőkesúlyos hajókkal lehetne végigvitorlázni a Biscayne Boulevardon, de egy olyan városi pokoljárás, amely ekkora tengerszint-emelkedéssel járna, nem segít a szponzoroknak. Plusz akkor megjelennek a kígyók és aligátorok, amelyek jelentős problémákat okoznának a versenypályán. "

A javasolt osztály a SailSkim 800, egy 4 láb hosszú skimboard sekély skeggel és egy 4 és 7 négyzetméter között változó méretű szörfös riggel. "Ha még néhány gleccser leolvad, 2030-ban már Orlandóban tarthatjuk ezt az eseményt" - mondta J'Blougghmei.

Skimboard + wingsurf kombó:

(via scuttlebutteurope)

3.

A március utolsó hétvégéjén, egymillió dolláros fődíjért megrendezett nagydöntőt követően markáns lépésre szánták el magukat a Sail GP szervezői: kizárták a hamarosan kezdődő harmadik évadból a győztes ausztrál csapat kormányosát, a 2021-ben az év vitorlázójának választott Tom Slingsby-t.

Sir Russell Coutts, CEO, Sail GP: "muszáj volt tennünk valamit! Az eddig is részt vevő csapatok már hozzászoktak, hogy rendszeresen bucira verik őket, de a következő évadban két új nemzet (Svájc, Kanada - iSail) csatlakozik hozzánk, nekik pedig mégsem mondhattuk, hogy eleve nincs semmi esélyük! Meglátjuk, miként alakul így a tabella, ha az ausztrálok továbbra is így nyomják, az egész csapatot felfüggesztjük."

vitorlas-tudattagitas-aprilis-bolondja-2022-2.jpg

  

fotók: sailing.org.au, wikipedia.org, dailytelegraph.com.au

Április 1. a nap, amelyik szembesít minket azzal, milyenek vagyunk a másik háromszázhatvannégyen - Mark Twain

 

Érdekelnek további témák is, melyekből esetleg nem írunk cikket? Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr9217794941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása