Környezetvédő kölykök

2019.06.18. 13:24

Múlt hétvégén kilencven vitorlázó gyűlt össze a Royal Cape Yacht Club által rendezett eseményen, ahol az Ifjúság Napját ünnepelték - némi csavarral.

youth-clean.jpg

A RCYC saját akadémiát tart fenn, ahol sok, hátrányos helyzetű gyermek is megismerkedhet a vitorlázás szépségeivel. A fiatalok egyúttal megtanulnak csapatban dolgozni, hajót karbantartani, célokért küzdeni. Évente rendezik meg az Ifjúsági Regattát, ahol pont ez a feltörekvő generáció mutathatja meg, mit tud. Kint a vízen eltűnnek a különbségek, nem számít a háttér, a nem, a faj - csak a versenyzés a lényeg.

Idén olyan non-profit szervezetek szálltak be a szervezésbe, mint a Sailors for the Sea, a Clean C és a SEA the Bigger Picture, komoly hangsúlyt fektetve a fenntarthatóságra és arra, hogy minden vitorlázó felelősséggel tartozik az óceán ("a játszótér") iránt. Szombaton gyenge szélben zajlottak a futamok, tizenkét hajóval (az indulók közül hetvenöten 28 év alattiak voltak), míg a vasárnapi szélcsendben szemétszedéssel telt az idő. Minden csapat kapott egy biológiai úton lebomló zsákot, az volt a lényeg, hogy annyi hulladékot gyűjtsön bele, amennyit csak tud.

youth-clean_1.jpg

Végül több, mint kétszáz kilogramm(!) szemet halásztak ki a tengerből (profi búvárok segítségével), illetve szedtek össze a parton.

A vitorlás versenyt egyébként a CUAI6 nyerte, Taariq Jacobs kormányzásával.

youth-clean_2.jpg

 

Kövess bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

fotók: sailinganarchy.com; rcycsailingacademy Instagram; rcyc.co.za

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr7114899868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása