Hírblokk

2013.08.01. 20:29

 Minden idők talán legvegyesebb felvágottja következik.

 

CdR_2013_MR_001.jpg  

 - Copa del Rey MAPFRE. Lesz róla külön beszámoló, most csak néhány kép mézesmadzag gyanánt.

    

CdR_2013_MR_002.jpg 

CdR_2013_MR_003.jpg

                  

Szolgálati közleményből kettő is van:

1.kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságaink, amiket csak azon jelenítünk meg! És ott van még Twitter oldalunk is... 

 2. Idén is belevágtunk a Goldenblogba, támogató szavazataitokat várjuk az "Életmód" kategóriában. A voksolás menetéről itt olvashattok.
 

 - Aarhus, Dánia. 29er világbajnokság zajlik (213 résztvevő egységgel!), holnap (augusztus 2.) kerül sor az utolsó futamokra. Az elmúlt napokban mindenféle időjárásban vízre ment a mezőny, kedden például nem volt kímélet:

           

29erworlds_2013_001.jpg 

29erworlds_2013_002.jpg

      

 - A "Hajóval moziba" meglehetősen életigenlő magatartásra van itthoni példa, de ebben speciel külhonban előttünk járnak. Idén már harmadszor válik szabadtéri filmszínházzá ugyanis a Sugar Beach a kanadai Toronto városában. 2011-ben a kikötői hatóság századik születésnapját ünneplendő vágtak bele a Sail-in Cinema programba, és már akkor 2000-nél több ember, illetve 70 hajó gyűlt össze a vetítővászon két oldalán.

 

Sailin_Cinema_2013_001.jpg 

Sailin_Cinema_2013_002.jpg  

 A műsort a nézők szavazati alapján állítják össze, ezúttal a "Képernyő hősei" témában várták a voksokat, így alakult ki a trió:

 augusztus 15. csütörtök: Szellemirtók

 ausuztus 16. péntek: A herceg menyasszonya

 augusztus 17. szombat: Vissza a jövőbe

     

 - A mozgóképnél maradva: a Maritime Productions videótárában immáron elérhető az a film, ami egyedüli dokumentum-drámaként dolgozza fel azt a bizonyos 1851-es Isle of Wight-kerülést. 1968-ban írta és rendezte Gerald Schnitzer.

 Előzetes:

 

                     

 Néhány jelenet, és pár atomjó barkó a filmből:

 

SailToGlory_001.JPG 

SailToGlory_002.JPG 

SailToGlory_003.JPG  

SailToGlory_004.JPG 

SailToGlory_005.JPG 

  

 - Vajon mennyire gyorsak? Ez most az alapvető kérdés, amelyik az Emirates Team New Zealand-ot foglalkoztatja. A kiwik július 30-ával a fészerbe tolták AC72-es katamaránjukat (augusztus 18-án kezdődik a Louis Vuitton kupa döntője, arra készítik fel), így viszont a versenycsapatnak akadt némi szabadideje. Ezt többek között arra használták fel, hogy motorcsónakba üljenek, és megtekintsék az Oracle Team USA kéthajós edzését - persze, a szabályoknak megfelelően tisztes távolból. Glenn Ashby, egyik trimmerük így nyilatkozott: baromi gyorsak, és láthatólag nagy gondot fordítanak a manővereik tökéletesítésére. Elég magasra teszik a lécet, az már biztos, hogy komoly verseny zajlik majd a vízen.

 Itt jön azonban a csavar: az előírások szerint a Kihívók teljesítményadatai nyilvánosak,míg a Védő - egyelőre - ülhet a sajátjain. Vagyis ha valaki pontos képet akar kapni Larry Ellison bácsi hajójáról, bizony a Kupa döntőjébe kell jutnia.

   

 (fotók: 1-3: Max Ranchi; 4,5: Robert Hajduk; 6,7: sailincinema.com; 8-12: Maritime Productions LLC)

 (forrás: Sail-World, stuff.co.nz)

      

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr25438838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása