Éves jelentés

2012.11.12. 13:21

 Göran Petersson (akkor még hivatalban lévő) ISAF-elnök november 8-án olvasta fel beszámolóját, melyet korábban már eljuttatott a Tanács tagjainak. Szemelvények következnek...

12_AC_GoranReport_360.JPG

 "Őfelsége, Hölgyeim és Uraim, Tanácstagok!

Nyolc évig voltam az ISAF elnöke, most az utolsó jelentésemet osztom meg önökkel. Azt mondják, a csúcson kell abbahagyni. Itt az ember nem választhatja meg távozása időpontját, mégis azt érzem, hogy szervezetként jól teljesítettünk az elmúlt egy évben, ráadásul egy kifejezetten sikeres Olimpiát tudhatunk magunk mögött. Ami három ok miatt emelkedik a korábbiak fölé:

 - ...a magas nézőszám. Több, mint 60 000 (hatvanezer) jegy lelt gazdára, és a felmérések szerint a látogatók élvezték a Weymouth-ban töltött időt...

 - ...a parti és vízi eseményeket levezénylése jól sikerült...

 - ...színvonalas TV-műsorok kerültek adásba, és ahogy mindannyiunk előtt ismert, ez igen fontos a Játékokon belül elfoglalt pozíciónk megőrzése céljából [...] érdekes lesz majd látni, hogyan értékeli mindezt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hiszen célunk, hogy az alapsportágak ("list of core sports") között maradjunk.

 Az Olimpiát aztán egy szintén remekül bonyolított Paralimpia követte. Linda Merkle, az IFDS (Mozgáskorlátozott Vitorlázók Nemzetközi Szövetsége) elnöke azt mondta nekem, az előbbi csak az utóbbi főpróbája volt, és igazat kell adnom neki... erre a sikerre alapozva kell tovább építenünk az ISAF és az IFDS közötti együttműködést, hogy a paralimpiai vitorlázást elismertebbé tegyük.

 És ne feledkezzünk meg az Olimpián kívüli dolgokról sem:

 - ...ISAF Ifjúsági Világbajnokság, épp az Olimpia előtt, Dublinban...

 - Biztos vagyok benne, hogy mindei észrevette, az ISAF honlapja új köntöst kapott [...] a közösségi médiumok most már jelentős szerepet játszanak a kommunikációban,

 - Az ISAF első és legfontosabb feladata a Vitorlás versenyszabályok (Racing Rules of Sailing - RRS) megalkotása: büszke vagyok a Versenyszabályok Tanácsára (Racing Rules Comittee) és azon belül is a szabályokkal foglalkozó munkacsoportra, hogy időre elkészültek "a" Könyvvel..."

 A teljes szöveg itt olvasható.

(fotó: ISAF)

(forrás: sailing.org)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr524903267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása