Hírblokk - könnyed pénteki

2012.10.19. 15:29

 AC72-es fejjel lefelé, egy másik rohanóban, egy harmadik sérülten, új marketinges csapat.

 

Alt_OracleTeamUSA181012006.JPG

 

 

 -  A hetet egyértelműen uralta az Oracle Team USA katamaránjának borulása (keressen elő valaki olyan vitorlás videót, ami nézettebb!). A San Francisco öblében előadott produkciót volt, aki webkamerán nézte végig, volt, aki a Golden Gate hídról lőtt róla fényképet. A pusztulás mértéke elképesztő, a szárny lényegében megsemmisült és a test is kapott rendesen. Az ok egyrészt az, hogy a mentés közben a hajó egyszer csak már nem az oldalán feküdt, hanem a farán, így az árboc meredekebb szögben érte a vizet, másrészt a 25 csomó körüli szél méretes hullámokat generált. Ehhez jött az apály, ami kifelé sodorta a hajót, így borzasztó messziről kellett bevontatni, ami szintén nem javított a helyzeten.

 Elég nagy területen "szóródtak szét" az alkaltrészek.

Oracle_crash_inpier80_010.jpg

Oracle_crash_inpier80_011.jpg

Oracle_crash_inpier80_012.jpg 

 A lenti képek másnap, a csapat bázisának helyet adó 80-as mólónál készültek.

 

Oracle_crash_inpier80_013.jpg

Oracle_crash_inpier80_014.jpg

Oracle_crash_inpier80_015.jpg

Oracle_crash_inpier80_016.jpg

Oracle_crash_inpier80_017.jpg

 Mindezalatt a kiwik vidáman edzettek Új-Zélandon hasonlóan erős szélben.

 És, hogy a harmadik csapatról se maradjunk le: az Artemis katamaránja megsínylette a vontatási tesztet.

 

 - November 10-én rajtol a 2012-13-as Vendée Globe, amihez közvetve kapcsolódik a hír, miszerint az újonnan alakult Open Sports Management (OSM) egyezséget kötött az IMOCA-val (International Monohull Open Class Association - Nemzetközi Nyílt Egytestű Osztályszövetség) az utóbbi szervezet többéves marketing- és kereskedelmi stratégiájának kidolgozására. A friss céget Sir Keith Mills neve fémjelzi (a TeamOrigin kapcsán lehet ismerős), aki elmondta: jónéhány éve mozgok az IMOCA és földkerülő versenyek körül, így most izgatottan várom a lehetőséget, hogy az osztály továbbfejlődését segíthessem. Van sok aktív tagja, elkötelezett szponzora és világszínvonalú versenyei. De látok rá lehetőséget, hogy mindenki igényét figyelembe véve még feljebb jussunk. Az OSM csapata a következő pár hónapban minden erejével azon lesz, hogy az összes fél bevonásával kialakítsa az üzleti stratégiát, ami továbbra is a sikeres vállalkozások között tartja ezt a társaságot.

 

 (fotók: 1-5: Guilain Grenier; 6-9: Erik Simonson)

 (forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr284858229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása