Hírblokk

2012.08.17. 10:51

 Párhuzamos világok, pihenő kell, majd meglátjuk.

CowesWeek_2012_03.jpg

- Mert hát hogyan is tekinthetnénk másképp egy olyan eseményre, ahol vidáman megfér egymás mellett Dragontól 70 lábas trimaránig mindenféle hajó? Az Olimpia lecsengett, de ettől még nyilván nem állt meg az élet, sőt! A Cowes Week-en felvonuló tömegsport szekció ismét megmutatta, mekkora erő van benne. És persze felvonult pár "nagy" is. Így például MOD70-es és Open60-as hajók, akik csütörtökön az Artemis Challenge keretében futottak egy teljes kört a versenynek otthont adó Isle of Wight körül - az óra járásával ellentétes irányban.

CowesWeek_2012_02.jpg

 Egyébként pedig számolatlan osztály temérdek hajója, a parton nézők, vagy épp illusztris látogatók:

CowesWeek_2012_04.jpg

CowesWeek_2012_01.jpg

 Balról jobbra: Zara Phillips, Ian Walker, Kate Macgregor, Annie Lush, Dee Caffari, Lucy Macgregor, Nick Dempsey.

 - Még javában versenyeztek a Volvo Ocean Race-en, amikor országuk szövetsége bejelentette, hogy őket indítja a londoni Olimpián 49-er osztályban. Tavaly ők lettek az év vitorlázói, Athéban (2004) nyertek, Pekingben (2008) másodikak lettek, tulajdonképpen miért ne? Nos, a döntéshozók most vakarhatják a fejüket, mert az Iker Martinez - Xabi Fernandez páros tizenkettedik lett, vagyis az éremfutamba sem fért be. Sok futamban vitorláztak jó pozícióban, de hátszélben rende lemaradtak ellenfeleiktől. Azt ők is elismerik, hogy a sikertelenségnek egyik fő oka az edzések hiánya. Iker Martinez: most az a terv, hogy készítünk egy tervet. Sok mindenről kell döntenünk, de először a családjainkkal szeretnénk minél több időt eltölteni és kipihenni ezt a - hosszúra nyúlt - időszakot.

 - Tom Slingsby gondolkodik... abbahagyni vagy hajóosztályt váltani? A kisebb ellenállás felé mozdulva egyelőre nem hozott döntést, teljesíti aktuális feladatát, utána "valahogy lesz". Elmondása szerint Londont tervezte utolsó Olimpiájának, de most 2013 októberére tette a vízválasztót - akkor fejeződik be ugyanis az Oracle Racing-gel zajló AC-kampány.

 "Belevetem magam az America's Cup-ba, meglátjuk, élvezem-e, és majd csak akkor döntök, ha az véget ér. Ha újra Olimpián akarok indulni, nem biztos, hogy az Laser-ben lesz, lehet, hogy Finn-re, esetleg más osztályra váltok. A Laser-t biztosan elfelejtem egy életre: az ausztrál utánpótlás erős, komoly tehetségek törmek felfelé. Tom Burton talán a legjobb közülük, világszinten benne van a Top 5-ben, de hamarosan első vagy második lesz" (az ISAF honlpaján augusztus 15-én történetesen tizennegyedik - iSail).

 

(fotók: 1: Lloyd Images; 2-4: Rick Tomlinson)

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr194717029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása