Lehet a tegnapi izgalmat fokozni? Ki nyeri meg a Laser éremfutámát a két esélyes közül? Lesz-e a Starokhoz hasonló megleptés a Laser Radial éremfutamában? A válaszok kattintás után jönnek - addig egy szép mezőnykép spinakkererző 49erekkel...

olimpia-d9-49er-fleet-ok.jpg 

Kezdjük az elején, úgy praktikus. Helyi idő szerint délután 1-kor rajtolt a Laser Radialos hölgyek éremfutama, ahol a versenyben amúgy is vezető kínai Lijia Xu, aki a világranglistán 5., de Boltenhagenben a VB-n 2., Pekingben az előző Olimpián pedig bronzérmes volt, rajt-cél győzelmet aratott, így megszerezte az idei olimpiai aranyat a - futamban a végére feljött - holland Marit Bouwmeester és a belga Evi Van Acker előtt. Az egyszerűség kedvéért az éremfutam mellett ez lett a végeredmény összetettben is. A sorozat elején diadalmas ír Murphy lett a negyedik, a brit Young és a májusban Boltenhagenben győztes litván Gintare Volungeviciute Scheidt előtt. (Az utóbbi versenyzőnél az áthallás a brazil bronzérmes kormányossal nem véletlen, házaspárról van szó, de ezúttal csak apa vitt haza érmet közös gyermeküknek.)

olimpia-d9-laserradial-lijiaxu.JPG

Egy órával később rajtolt a Laser Standard hajóosztályban versenyző férfiak éremfutama, ahol a tegnapi Finnes éremfutamhoz hasonlóan két aranyesélyes versenyző volt: a ciprusi Pavlos Kontides és a (több hajóosztályban is) világbajnok ausztrál Tom Slingsby. Ben Ainslie tegnapi futamához hasonlóan a mezőny végén vitorlázva az ausztrál végig fogta a ciprusit, így övé lett az arany. A bronzot a svéd Rasmus Myrgren nyerte meg a horvát Tonci Stipanovic előtt 5 ponttal. Olimpiai pontszerző lett még az új-zélandi Andrew Murdoch és a mai éremfutamot végig vezetve megnyerő német Simon Grotelueschen. (Berecz Zsombor 21. lett, de ezt már megírtuk. Ettől függetlenül újra elmondjuk, mert büszék vagyunk rá, különösen a 3. és a 4. helyezett futameredményeire. Gratulálunk!)

olimpia-d9-laser-slingsby.JPG

A női párosverseny Round Robin selejtező sorozatában lefutották az utolsó futamot, a spanyolok megverték a dánokat, így a 100%-os ausztrálok és a 81%-os oroszok után ők jönnek 72%-os eredménnyel, az amerikaiakkal holtversenyben. Rajtuk kívül a holnap kezdődő negyeddöntős futamokba kerültek még a finnek, a franciák, a britek és a hollandok.

A 470-es férfiak ma teljesítették a 7-8. futamukat, ahol egyet nyert az összetettben második helyen álló brit Patience - Bithell páros (ezzel feljöttek egy pontra az ausztrálok mögé), egyet pedig az éremfutamba kerülésért vitorlázó horvát Fantela - Marenic duó. Mindkét futamban másodikak lettek az argentinok (Calabrese - de la Fuente), az összetettben vezető világbajnok Belcher - Page ausztrál páros ment egy harmadikat és egy ötödiket, az összetett harmadik helyen álló olasz Zandona - Zuchetti kettős pedig egy nyolcadikat és egy negyediket. Az éremfutamba kerülésért holnap küzdhetnek még az izraeliek és a spanyolok a 9-10. futamon.

olimpia-d9-470-cro.jpg

A 49er hajóosztályban a 14. futamot már lefutották, a cikk írásakor a 15. még éppen tart - az utolsó kört teljesítik a hajók. A 14-ben a világbajnok és az összettben is vezető ausztrál Outerridge - Jensen páros magabiztosan nyert a japán Makino - Takahashi és az összettben is harmadik dán Norregard - Lang páros előtt. Az összetettben második brit Burling - Tuke duó viszonylag gyengébb kezdés után 6. helyen futott be, de ez nem lehet ejtőjük, mentek már 15. és 11. helyet is. A 15. futamban belehúztak az olaszok: az Angilella - Sibello páros rajt-cél győzelemre - és persze, mivel pont 10. helyen állnak, éremfutamra - hajtott: sikerrel. Másodikként ebben a pillanatban futottak be a finnek (Lehtinen - Bask), harmadikként az ausztrálok. A célba beértek még az osztrákok (Delle-Kart - Resch) is, a többieket most nem várjuk meg, akit érdekel, nézze meg bátran a Nemzetközi Vitorlásszövetség oldalán, ahol a bójasorrendet is láthatja, akit érdekel, mindezt valós időben.

olimpia-d9-49er-den_a.jpg

És mit tartogat a holnap? Az RS:X osztályban versenyző hölgyek és urak számára éremfutamot a mai pihegés után, a 470-es férfiaknak 9-10. futamot, a 470-es hölgyeknek a 7-8. futamot, az Elliott 6m hajókban versenyző női párosversenyzőknek pedig a negyeddöntők kezdetét.

Tetszés, nyilvánítás, szép estét, a holnapi viszontlátásra!

(Forrás: ISAF Official Site: Olympic)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr244698873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása