Hírblokk

2012.02.05. 18:04

 Start, lista, lehetőségek.

 - Giovanni Soldini és csapattársai csütörtökön nekivágtak idei első kísérletüknek. A Cadiz-ból való hirtelen indulás oka egyszerű: a korábban az Azori-szigetek felett található magasnyomású zóna úgy mozdult el, hogy jó eséllyel megfelelő szelet biztosítson a San Salvadorig tartó út első felére. A második részt illetőleg már nem ilyen biztos az előrejelzés, de úgy fest, akkor sem kell extra változással számolniuk. Itt az alacsony nyomású területek jelenthetnek gondot, gyenge szeleikkel lassítva a hajót. Egy szempontból könnyű dolguk van egyébként, korábban ezen a szakaszon csak maxi trimaránok próbálkoztak, a Maserati ideje az első szint lesz egytestűek számára. Útjuk itt követhető.

 - 14 csapat jelezte részvételi szándékát az RC44-es osztály idei sorozatában (RC44 Championship Tour). Változatlan legénységgel tér vissza Cameron Appleton csapata, a Team Aqua, akik megpróbálják zsinórban másodszor is megnyerni az összetett versenyt. Az újoncok között találjuk Massimo Barranco (ITA) tisztán olaszokkal felálló brigádját, AFX Capital Racing Team néven, illetve különböző hajók legénységlistáin feltűnnek olyan nevek, mint az America's Cup győztes Brad Butterworth (NZL) és Ed Baird (USA) vagy az olimpiai bronzérmes Ross MacDonald (CAN). A Team AEZ pedig Markus Wieser (GER) személyében párosverseny-specialistával erősít. Biztos hiányzó lesz az Oracle Racing, akik minden erejüket az America's Cup-ra koncentrálják, lévén meg akarják védeni címüket.

 A teljes banda:

Hajónév (Rajtszám)
 Tulajdonos / Taktikus

AEZ Sailing Team (AUT44)
Rene Mangold (AUT) / Markus Wiser (GER)

AFX Capital Racing (ITA7)
Massimo Barranco (ITA) / Gabriele Bruni (ITA)

Aleph Sailing Team (FRA17)
Hugues Lepic (FRA) / Mathieu Richard (FRA)

Artemis Racing (SWE44)
Torbjörn Tornqvist (SWE) / Morgan Larson (USA)

Ironbound (USA 1)
David Murphy (USA) / Andy Horton (USA)

Katusha (RUS 007)
Gennagyij Timcsenko (RUS) / Brad Butterworth (NZL)

No Way Back (NED 18)
Pieter Heerema (NED) / Ross MacDonald (CAN)

Peninsula Petroleum Sailing Team (GBR 1)
John Bassadone (GBR) / Vasco Vascotto (ITA)

Islas Canarias Puerto Calero (ESP 1)
Daniel Calero (ESP) / José Maria Ponce (ESP)

RC44 TEAM CEEREF (SLO 11)
Igor Lah (SLO) / Michele Ivaldi (ITA)

RUS-7 Sail Racing Team powered by AnyWayAnyDay.com (RUS7)
Kirill Podolsky (RUS) / Szergej Cshevtszov (RUS)

Synergy Russian Sailing Team (RUS 13)
Valentin Zavadnyikov (RUS) / Ed Baird (USA)

Team Aqua (GBR 2041)
Chris Bake (GBR) / Cameron Appleton (NZL)

Team Nika (RUS 10)
Vladimir Prosikhin (RUS) / Tomislav Basic (CRO)

 Első állomás Lanzarote, kezdés február 8-án, majd következik a frissen bemutatkozó helyszín, Cascais.

 

 - Az ISAF közzétette, hogy mely katamarán típusok jelentkeztek a március 17. és 25. között a spanyolországi Santander-ben tartandó válogatóra. Az itt tapasztaltak alapján dől el év közepén, hogy melyik osztály lesz a 2016-os Olimpia többtestűje, ráadásul vegyespárosok számára. A nyertes már a 2013-as Világkupa sorozaton bemutatkozik.

A választási lehetőségek:

Hobie 16
Nacra 16
Spitfire S
Viper 16
Nacra 17
Hobie Tiger 
Tornado

 Roland Gaebler, aki meglehetősen sikeres és elismert katamaránozó, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a hajótípus kiválasztása nem váltja meg a világot. Sokkal fontosabb, hogy a 2016-os Olimpián rendelkezésükre álló 16-17 helyet feljebb tornázzák. Ehhez azonban az szükséges, hogy a 2014-ben pont Santander-ben rendezendő kvalifikációs világbajnokságon legalább harminc nemzet képviseltesse magát. Akkor ugyanis lehet alapja egy létszámbővítést firtató kérdésnek.

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr234068225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása