Hírblokk

2012.01.28. 21:25

 Porsche, jótékonyság, kísérlet.

 

 

- A World Match Racing Tour családja megint nagyobb lett egy kicsit: kedden jelentették be, hogy a németországi állomás eddigi támogatóinak listája (STIHL, MHP, Ultramarin, Rolf Benz és Bavaria) tovább bővül, így a Pünkösdkor immáron tizenötödik alkalommal megrendezendő Match Race Germany a Porsche támogatását is élvezheti. A Constance-tó nyitja a WMRT ezévi sorozatát, és egyetlen európai állandó helyszínként bizonyít már évek óta. 30 000 látogató, élő televíziós és internetes közvetítés, valamint a tavaly bemutatkozó Bavaria 40S Match Race Edition héthajós flotta.

 

 - Antigua Sailing Week. Egyértelműen rajta van a bakancslistán. Karibi hangulat, bulik, vitorlázás. Mi kell még? Nos, a szervezők szerint támogatás. Mindig másnak. Idén a National Sailing Academy a kiválasztott, mely helyi fiatalokat tanít meg a vitorlázás alapjaira, mostanra elérve teljesítőképessége határát a heti 150 gyerekkel. És ezzel nem elégítenek ki minden felmerülő igényt, ugyanis felméréseik szerint heti ötszáz jelentkező is lenne. Csakhogy ahhoz már az Antigua Yacht Club nem elég önmagában. Így most a Jolly Harbour Marina és Parham állna be a sorba. Az ugrás megtételéhez azonban eddigi pénzszerző módszerük, miszerint minden arra járó tulajdonostól hajólábanként egy dollárt kérnek évente, már nem elég hatékony, hiszen az így összegyűlt pénz mindössze a fennmaradás költségeit fedezi. Kathy Lammers, a regatta szervezőbizottságának elnöke: a National Sailing Academy tanulói létszámának növekedése azzal jár, hogy egyre több antiguai és barbudai jut a víz közelébe, és pár év múlva akár a mi versenyünkre is. Amely jótékony hatással lesz a színvonalra, nő a versenyérték. Mi, az Antigua Sailing Week résztvevői boldogok vagyunk, hogy ehhez hozzájárulhatunk.

 

 - Rekorddöntési próbálkozás Maserati-val vízen. Elsőre furcsán hangozhat, de hát ha így nevezik a hajót a szponzor miatt, akkor nincs mit tenni.

 A legénység tagjai Giovanni Soldini (ITA) szkipper, Brad Van Liew (USA) váltásparancsnok, Boris Herrmann (GER) navigátor, David Vera (ESP) váltásparancsnok, és az olaszok, Gabriele Olivi trimmer, Guido Broggi boat captain, Gerardo Siciliano kettes számú bowman és Corrado Rossignoli bowman.

 Figyelmük most elsősorban a 3884 mérföldes Cadiz (ESP) - San Salvador (BAH) távra összpontosul, melynek február elején akarnak nekivágni. További célok a Miami - New York (USA) és a New York (USA) - Lizard Point (GBR) egységek minél gyorsabb teljesítése. Hajójuk egy hetven lábas versenygép, nagy sebességekre optimalizálva.

 

Maseratiyacht.jpg

 

 

(forrás: 1,3: ScuttleButt; 2: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr933964384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása