Új Világbajnokot avattak Új-Zélandon Optimist hajóosztályban: a csapatversenyhez hasonlóan itt is szingapúri győzelem született: Kimberly Lim állhatott a dobogó legfelső fokára. Szintén a csapatversenyhez hasonlóan ugyancsak a dobogó alsó fokára küzdötte magát egy perui versenyző, Javier Arribas személyében. Közéjük ezúttal brazil helyett a holland Bart Lambriex ékelődött, aki 4 ponttal maradt le az aranyról és 3-mal előzte meg a bronzérmest.

  

  

 A nemzetek sorrendjére ismételten felhívnánk a figyelmet, mert jó eséllyel néhány év múlva ezek a srácok fogják átírni az olimpiai hajóosztályok éremtábláit.

 Egyéniben a top tízben még egy szingapúri (4. Ryan Lo) mellett egy malajziai versenyző képviselte Ázsiát (6. Ahmad Syukri Abdul Aziz). Dél-Amerikának is jutott még három hely (5. Francisco Ducasse - Chile, 8. Gabriel Elstrodt és 9. Rodrigo Luz  - Brazília). A hagyományos menő nemzetek sorát a holland srác mellett ketten képviselték: egy Észak-amerikai (7. Wade Waddell - USA) és egy helyi verenyző, a tavalyi Világbajnok (10. Leonard Takahashi-Fry).

 A hazánkat képviselő Vadnai Jonatán 33. lett összetettben a 210 indulóból, legjobb futameredménye a 10. futamban elért 3. hely volt, ami szép teljesítmény.

 Érdemes ismét pillantást vetnünk emellett a csapatverseny első tíz helyezettjére: 1. Szingapúr, 2. Brazília, 3. Peru, 4. USA, 5. Új-Zéland, 6. Thaiföld, 7. Argentína, 8. Hollandia, 9. Portugália, 10. Horvátország.

 

 

Részletes eredmények itt olvashatók.

A fotókért köszönet Matias Capizzanonak - bővebb választék itt böngészhető.

Aki pedig mozgóképes összefoglalókat nézegetne, az kattintson ide.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr433556386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása