Hiába váltott hajótípust az America's Cup, James Spithill a katamaránban is otthon érzi magát. Lehet, hogy mindegy az eszköz, csak a cél számít: mindenkinél jobbbnak lenni párosversenyzésben.

 

És ez egyelőre sikerül: az America's Sup World Series portugáliai bemutatkozó eseményén, bizony az Oracle Racing 4-es rajtszámú csapata lett a legjobb, a döntőben az Emirates Team New Zealand-ot verve kellő magabiztossággal. Látványos meccseken keresztül vezetett idáig az út, ráadásul a nézők közelről élvezhették a küzdelmeket: a pálya meglehetősen szigorú és határozott szélekkel rendelkezik, ami a csapatokat folyamatos manőverekre kényszeríti, az érdeklődők pedig nem szorulnak végtelen távolságokra a viadaloktól.

 

 

James Spithill (AUS): ahogy haladtunk előre az időben, úgy fokoztuk a teljesítményünket. És jókor értük el a maximumot. Nagyon boldog vagyok, fantasztikus, amit véghez vittünk.

Dean Barker (NZL): sok mindent csinálnánk most már másképp, ugyanakkor rengeteg olyan pontot fedeztünk fel, ahol javulni tudunk. Majd holnap...

Az Artemis is lehetett volna döntős, de pechjükre előbb engedték le a genakkert, mint feltekerték volna, így inkább kiálltak a Spithill-ék elleni elődöntőből. Negyedik helyen végzett, és ugyancsak örült az elért pozíciónak a Team Korea.

Terry Hutchinson (USA) - Artemis Racing: volt némi probléma a genakkerrel, de inkább kiszálltunk a buliból, mielőtt nagyobb kárunk keletkezett volna. Ugyanakkor sokminden nagyon-nagyon jó csináltunk.

Chris Draper (GBR) - Team Korea: várakozásainkon felül teljesítettünk, most aztán mindenki a fellegekben jár. És egyszer még Russell Coutts-ékat is legyőztük. Nehéz is volt uralkodni az érzelmeinken.

Mivel a korábbi futamok csak válogatóként szolgáltak a párosversenyzéshez, vasárnap újra mezőnyversenyzés várt a csapatokra, az abban megszerzett pontokat viszi mindenki magával a sorozatba.

Összefoglalók, és amikor van futam, akkor élő közvetítés a verseny csatornáján.

 

(fotó: Gilles Martin-Raget)

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr433439724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása