Hírblokk

2011.05.03. 17:07

Bíráskodás, 40000 óra, hasítás.

 

 

A párosversenyeken megszokott látvány a hajók körül keringő Zsűrimotoros, ahol nagyon okos zászlós emberkék integetnek vissza a versenyzőknek, ha azok kezdeményeznek valamit. Nos, a 34. AC-n, oly sok minden más mellett ezen is változtatnak...

 

 

Mindez mozgásban:

 

- Arról talán volt elképzelésünk, mennyi időt emészt fel egy hajó megépítése. Nos, a Groupama Volvo70-esénél konkrétan tudjuk: a Multiplast munkatársai 40 000 munkaórát öltek bele. Most nagy az öröm és a boldogság, átszállították Lorient-be, a csapat bázisára, és nekiestek a tőkesúlynak, az elektromos rendszernek és az árbocnak, hadd legyenek kész azok is - a helyükön. Vízerakás napokon belül várható.

 

Lesifotó

 

Technikai paraméterek:

Hossz: 21.50 m
Szélesség: 5.70 m
Merülés: 4.50 m
Vízkiszorítás: 14 tonna
Billenthető tőkesúly
Anyag: karbon külső / méhsejtes szendvics
Vitorlafelület szél felé: 315m2
Vitorlafelület bőszélben: 675 m2
Tervező: Juan Kouyoumdjian

 

- Vestas Sailrocket 2. Rohan. Igaz, még nem a sebességi rekordért, csak próbálgatják, hogyan "fekszik" a vízen menet közben.

 

 

(forrás: Sail-World, ScuttleButt, Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr203439688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása