Október 3-án, a díjkiosztóval ért véget az idei verseny, melyet a legvisszafogottabban is impozánsnak vagyunk kénytelenek nevezni. Elvégre egy XVI. századi erőd, benne 1000 érdeklődő, Rolex, napfény, Riviéra kombináció nem semmi!

 

A leginkább áhított címet, a Rolex Trophy-t idén 44 hajó nyerhette (volna) meg, ennyien feleltek meg a feltételeknek: legyenek a Tradicionális csoport tagjai, és a fedélzeten mért hosszuk haladja meg a 16 métert. Az ide tartozó hajókat hét csoportba osztották, volt esélyes bőven, de az idő előre haladtával a lista röviddé vált, mindössze két esélyessel: a 2008-ban és 2009-ben diadalmaskodó Rowdy és legádázabb kihívója, a 12 méteres Ikra egyaránt négy futamot nyert osztályában, végül a sorsolás utóbbi javára döntötte el a küzdelmet.

 

LVdST_Ikra_01.jpg

 

A díj mellé Yves-Marie Morault, a tulajdonos egy órát is átvehetett, amit azon melegében tovább is ajándékozott a kormányosnak, Sebastien Destremau-nak, aki így nyilatkozott: a hajónak mindig is jó eredményei voltak, de idén igazán jól vitorláztunk ezen a versenyen, és az első naptól fogva a Rolex Trophy-ra koncentráltunk. Saint-Tropez-ban jó helyen végezni remek dolog, győzni fantasztikus, és egy Rolex-szel hazamenni még annál is jobb!

 

Szépséges mezőny.

 

Rész- és végleges eredmények itt tekinthetőek meg!

 

(fotók: Carlo Borlenghi)

(forrás: regattanews.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr943439613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása