Az Audi MedCup Series aktuális állomásán egyrészt zajlanak az események a szokásos menetrend szerint, másrészt elkezdett téma lenni a jövő évi sorozat. Ennek egyik markáns jele, hogy a Quantum Racing csapata bejelentette: új hajót építenek a következő szezonra.

 

2008-ban vízre bocsájtott jelenlegi hajójukkal tavaly másodikak lettek, és idén is ezt a pozíciót foglalják el az összetett versenyben. Új gépükkel példát kívánnak mutatni, ahogy ezt Ed Reynolds projektmenedzser, a Quantum Sail Tervezői Csoportjának elnöke is kifejtette: támogatni kívánjuk az Audi MedCup-ot. Éveken át figyeltem, ahogy új hajóosztályok vagy egyedi hajók jelentek meg a piacon. Ez mindig ugyanúgy zajlott, mindenki a másikra várt, amolyan "ha majd eladsz hat hajót, mi is veszünk egyet" mentalitással. Valakinek fel kellett állnia, és kijelentenie, hogy "hiszünk az irányban, hiszünk az új koncepcióban és tetszenek az új hajók". Még jó ideig tervezzük részvételünket a MedCup-on, reméljük, ezzel másokat is a további részvételre bátorítunk. Ez a sorozat a valaha volt legkomolyabb, legmagasabb szintű, egytestű hajók számára kiírt verseny. És hogy az America's Cup-on teret nyitottak a többtestűeknek, a magunk kategóriájában mi képviselhetjük a vitorlázás csúcsát.

           

AMC_Cartagena_2010_QR_01.jpg

                

Nacho Postigo, az Audi MedCup technikai igazgatója: nagyszerű dolog a Quantum Racing bejelentése, hogy új hajót építenek. 2005 óta folyamatosan mellettünk állnak, az első naptól szponzoráltak egy egységet. Ez szemléletes példája annak is, hogy a regatta megéri a befektetett pénzt - ez az üzleti oldal. Szakmailag is komoly eredmény ugyanakkor, hogy olyan csapat marad velünk, amely a kezdetek óta az első háromban szerepel, így marad a magas színvonal. Ami egyébként mások számára is elérhető.

          

AMC_Cartagena_2010_QR_02.jpg

                   

Az új járgányt Botin Carkeek tervezi, és a Chimo Lopez féle Longitude Zero műhelyben épül majd meg, Spanyolországban.

Eddig csak a próbafutam ment le, ma kezdődne a rendes verseny, de egyelőre kialakulatlan a szél. Várnak, mi is várunk.

          

(fotók: Ainhoa Sanchez)

(forrás: medcup.org.)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr693439607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása