Két darabka történelem

2010.06.03. 10:09

Dennis Conner neve ismerősen csenghet sokaknak, főleg, akik valaha is utána olvastak az America's Cup történetének. Elvégre egy négyszeres győztest nehéz feledni. Most új oldaláról ismerhetjük meg.

 

 

D.C. a versenyzés mellett odaadó híve a klasszikus járműveknek. 2003 óta birtokolja a Cotton Blossom II-t, egy 80 éves Q-hajót, amelyet felújított, és a mediterrán térségben rendszeresen sikerre vitt a Classic Boat regattákon 2006-ban. Azóta is Monaco-ban parkoltatja, így, aki arra jár könnyedén vethet rá néhány pillantást. És most ennél messzebbre is mehet: "Mr. America's Cup" ugyanis új játékra lelt, és a régit eladná.

 

Amitől "megszabadulna".

 

A csavar a történetben, hogy nem fiatalabbra, hanem öregebbre cserélné a matuzsálemet. Potom 17 000 USA dollárért hozzájutott egy 1910-es építésű, 40 lábas szkúnerhez, a Fame-hez. Egyesek szerint ez a "tökéleteshez legközelebb álló" hajó. Felújítás után ezzel is versenyezni tervez, de az még nincs eldöntve, hogy Észak-Amerikában maradnak, vagy ezt is átszállítják Európába.

 

A Fame egy régi képen - lesz vele munka.

 

 

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr53439557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása