Éljen a Királynő!

2010.04.07. 20:04

Már csak azért is, mert nem választották vagy örökölte a címet, hanem megküzdött érte.

 

Innen egyszerűnek tűnik.

 

 

Most épp Elizabeth Walsh viselheti március 21-e óta a címet, amiért az 1930-as évek óta küzdenek rendszeresen az ötödik kontinens hölgyei. Csak egy vitorlás futamot kell teljesíteni, azt azonban egy 18 lábas szkiff fedélzetén. A csapat állhat a szokásos három főből, esetleg lehetnek négyen, a lényeg, hogy a legénység egyik tagja nőnemű legyen - és emberszabású.

 

Médiafigyelem, az van!

 

Győztesünk a Gotta Love It 7 csapatához (Seve Jarvin és Sam Newton - utóbbi a civil életben is társa) csatlakozott, hogy a 8-14 csomós szélben teljesítsék a 3 bójakerülést. A második Panasonic (korm.: Jonathan Witty) mindössze 36 másodperccel maradt le, a harmadikként érkező appliancesonline.com.au-t (Euan Mc Nicol)  32-vel megelőzve.

 

Főszereplők

 

Elizabeth előélete alapján a siker nem egészen megalapozatlan: Farr 40-es osztályban volt ausztrál bajnok és második világbajnokságon. Jelenleg a Living Doll (Farr 55) hajó csapatát erősíti, a legutóbbi a harmadik Sydney-Hobart részvétele volt. Ezen kívül lehúzott 5 évet Katie Spithill mellett párosversenyeken szerte a világban. A győzelméről így nyilatkozott: szeretek trapézolni, és jó érzés volt, hogy érdemben tudtam segíteni a srácokat. A táv felében vezettünk, az utolsó pillanatig koncentrálni kellett, hogy megtartsuk az előnyünket. A "Queen of the Harbour" verseny remek alkalom arra, hogy a partnereket és szponzorokat meg lehessen vitorláztatni. Plusz érdekes volt figyelni, ahogy a fiúk kommunikáltak: felém, az "újonc" felé, és egymás irányába, hogy kezeljék a különböző szituációkat - már ezért megérte!

 

(fotó: Frank Quealey)

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr523439527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása