A pechesek - Sydney-Hobart

2009.12.31. 17:58

Az Alfa Romeo akár simának is nevezhető rajt-cél győzelmet aratott, a nevezett 100 hajóból 94 befejezte a versenyt. A maradék hat különféle gondok miatt nem jutott a 628 mérföld végére. Nézzük, mik voltak ezek!

She's the Culprit: az első bója vételekor nekiütközött a Two True nevű hajó, a sérülések pedig olyan mérvűek voltak (luk jobb oldalon, megrongálódott kormányszerkezet, kissé lebontott rudazat), hogy kénytelenek voltak feladni. Eladták a kajakészletüket, kerestek egy szobát éjszakára, majd másnap hazarepültek Tasmániába. A sors iróniája, hogy a Two True-t a Zsűri vétlennek találta.

Mondo: megsérült a rigg, jelenleg Eden-ben állnak.

Etihad Stadium: az utolsó pillanatban harcba állított új árboc egyszerűen nem volt versenykész, így a rajt után nem sokkal inkább kiszálltak.

Limit: problémák a rigg-gel.

Pippin: alkatrészhiba.

Kioni: részesei voltak egy incidensnek még a Sydney-öbölben, és a Nemzetközi Zsűri kióvta őket.

 

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr993439461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása