Ahogy azt beharangozták, annak rendje és módja szerint neki is kezdtek a Louis Vuitton World Series első sorozatának. A helyszín Nizza, a résztvevő csapatok száma nyolc, bár nem egyezik meg az előzetes információk alapján összeállított névsorral. Az első napon nem történt semmi különös, lévén túl erős szél fújt. De aztán beindult az élet...

 

A számtalan meccs közül szerencsétlen események miatt kettő emelhető ki: az All4One francia-német csapat (kormányos: Jochen Schümann) azért kapott ki az ETNZ-től, mert a második kreuz elején leszakadt a nagyvitorla felhúzójuk. A TFS - Pages Jaunes két komoly hibát is elkövetett: először korai rajt miatt vissza kellett térniük, majd belevitorláztak egy lavórba, aminek köszönhetően 6 csomós sebességgel vánszorogva nézhették végig, amint az Artemis 9 csomóval távolodik. A különbség az első pályajelnél 75 másodperc volt, a célban 2 perc és 17 másodperc.

A halasztás és egy baleset miatt eddig csúszás van a programban, de a szervezők remélik, hogy ma utolérik  magukat. Ebben segít, hogy újra bevethetővé válik a Mascalzone Latino csapattól kölcsönzött ITA-90 és ITA-99. Utóbbi a pénteki edzés közben sérült, így a két hajó a hétvégére kiesett a küzdelmekből.

Az állás:

1.: Emirates Team New-Zealand, 3 pont

2.: Artemis, 1

3.: TeamOrigin, 1

4.: Azzurra, 1

5.: TFS - Pages Jaunes, 0

6.:  All4One, 0

7.: BMW-Oracle Racing, 0

8.: Synergy Russian Sailing Team, 0

 

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr583439427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása