Nem volt hiány izgalomban a végén sem, az argentin csapat nyerte az utolsó futamot, ezzel a Matador és a Quantum Racing pontazonossággal végzett, közöttük csak a több jobb helyezés döntött előbbi javára.

 

Bójavétel

 

Jó lecke volt, de nem pusztán vitorlázásról, hanem az életről is: mindegy, mi történik, az utolsó másodpercig teljesíteni kell, hajtani előre magad  Így tettünk az óvás kapcsán is, és megkaptuk a jutalmunkat. Első pillanattól fogva tudtuk, hogy nekünk van igazunk - mondta Guillermo Parada, kormányos.

A Quantum Racing csapata két olyan pillanatot is felidézhetett, amikor a javukra billenhetett volna a mérleg nyelve:  az ötödik futamban csak egy másodperccel verte meg őket a későbbi világbajnok, az utolsó menetben pedig a Valars 3-at voltak kénytelenek maguk elé engedni a befutóban, igaz, kicsit többel, 12 másodperccel. Terry Hutchinson kormányos szerint csak magukat okolhatják, ők engedték ki a kezükből a győzelmet.

 

Nem tudták megvédeni 2008-as címüket

 

 

 

A nap vesztese egyértelműen a korábban négy ponttal vezető Bribón, akik az első futamban túl közel halzoltak az Artemishez, és kióvták őket, a másodikban pedig rossz rajtot követően kilencedikek lettek.

 

1   MATADOR 23  
 
 
 
2   QUANTUM RACING 23  
 
 
 
3   ARTEMIS 30  
 
 
 
4   SYNERGY 30  
 
 
 
5   BRIBON 35  
 
 
 
6   AUDI TP52 POWERED BY Q8 37  
 
 
 
7   CRISTABELLA 41  
 
 
 
8   VALARS III 43  
 
 
 
9   HENRI LLOYD/WEAPON OF CHOICE 56  
 
 
 
10   PAPREC RECYCLAGE 68

 

Most pedig hosszabb pihenő jön (főleg a hajóknak, a vitorlázók jó részének valószínűleg nem ért véget a szezon), a következő verseny a 2010-es Audi MedCup sorozat első versenye május 10-én.

(fotók: Pedro Martinez, Nico Martinez)

(forrás: tp52worldchampionship.org)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr773439406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása