Hírblokk

2009.08.14. 11:54

Némi vakáció után távirati stílusban nézzük át, amibe korábban belekezdtünk!

 

- A Figaro-n az első szakaszt Yann Elies nyerte, ami nem kis meglepetés. Egyrészt nem ő az egyetlen menő a mezőnyben, másrészt komoly sérülést szerzett a Vendée Globe versenyen, felépülését akkor fél évesre jelezték előre. Ennek az időszaknak éppen csak a végére ért.

A második szakaszon Jérémie Beyou diadalmaskodott, a harmadik szakasz jelenleg is zajlik.

- A Groupama 3 trimarán megdöntötte az Atlanti átkelés rekordját, ám dicsőségük tiszavirág életűnek bizonyult: a két és fél órával utánuk rajtoló Banque Populaire V végül is 3 nap 15 óra 25 perc és 48 másodperc alatt teljesítette a távot, átlagsebességük 32,94 csomó volt.  Franck Cammas és csapata saját korábbi rekordjára 9 órát és 44 percet vert rá, a BP 5 viszont 12 óra 32-őt.

A nyerő csapat: Pascal Bidegorry, Ronan Lucas, Yvan Ravussin, Jean Baptiste Le Vaillant, Pierre Yves Moreau, Ewen Le Clech, Manu Le Borgne, Sebastien Audigane, Florent Chastel, Xavier Revil, Kevin Escoffier, Marcel Van Triest.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr383439356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása