A 34 éves magyar versenyző úgy győzött, hogy nem nyert futamot, az utolsón pedig el sem kellett volna indulnia. Sikere történelmi.

berecz_zsombor_europa-bajnoksag_2020_gdynia_00.jpg

Először (és szeptember 6-áig utoljára) a Pomucz Tamás - Argay Béla tudott aktív olimpiai osztályban Európa-bajnokságot nyerni (Repülő Hollandi, 1989.), most Berecz Zsombor szállított hasonlót a hetven hajós Finn mezőnyben. Harmincegyedik lett Németh Domonkos, eredménye a juniorok (U23) között a negyedik helyre volt jó - 18 évesen!

A napi összefoglalók alapján jól érzékelhető, milyen változatos körülmények között zajlottak a futamok. Ezt a versenyzők is rendre hangoztatják. Zsombi a HUN 40, Doma a HUN 80.

Első nap:

Második nap:

Harmadik nap:

Negyedik nap:

Ötödik nap:

Doma emlékezetes siklatása a Finn Silver Cup-on (U23-as világbajnokság), még augusztusban:

Junior kategóriában az abszolút harmadikként végző Joan Cardona Méndez (ESP) győzött, míg a legjobb Masters (40 fölötti) Milan Vujasinovič (CRO) lett.

Teljes eredménylista. Böngészéséhez kattints a "Wyniki" gombra, a sorban pedig tűnjön föl a 66. helyen záró Flemming Bender Jensen (DEN), aki 74 évesen(!) vett részt a versenyen.

2021-ben

- áprilisban lesz az U23-as és nyílt EB, helyszíne Hyéres (FRA)

- a Masters EB-re Tihanyban kerül sor, szeptemberben.

berecz_zsombor_europa-bajnoksag_2020_gdynia_01.jpg

 

fotók: Robert Deaves / 2020.finneuropeans.org

forrás: sail-world.com

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr7616176428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása